Ελλάδα

Στο σημείο «μηδέν» οι έμποροι

30.03.2021 | 17:13 Eνσωμάτωση

Τη Δευτέρα αναμένεται το άνοιγμα της αγοράς, στη Θεσσαλονίκη οι καταστηματάρχες προσδοκούν, περιμένουν αυτό το άνοιγμα και κάποιες προετοιμασίες έχουν αρχίσει.

Όλα δείχνουν ότι από βδομάδα θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και οι καταστηματάρχες άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά τις πρώτες τους προετοιμασίες.

Κοντεύει ένας μήνας που είναι κλειστά, ένας μήνας που η Θεσσαλονίκη είναι στο βαθύ κόκκινο.

Ο κ. Μίλτος Κοροκυθάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της πόλης, περιμένει να βγάλει το λουκέτο από το μαγαζί του.

«Αναμένουμε αν τελικά γίνει το άνοιγμα από βδομάδα. Αυτό που ακούγεται εν πάση περιπτώσει είναι ότι θα ανοίξουμε κανονικά τα καταστήματα, με κάποιο μήνυμα, για κάποιες ώρες, είναι πάρα πολύ θετικό αυτό, καθώς το click away έχει αποδείξει ότι δεν μας δεν μας ευνοεί.

Η προετοιμασία όσον αφορά την ανοιξιάτικη και την καλοκαιρινή σεζόν πρέπει να γίνει όπως γίνεται κάθε χρόνο καθώς είναι ένα είδος το οποίο δεν μπορεί να παραμένει» ανέφερε, μιλώντας στην κάμερα του LIVE NEWS.

«Τα χειμωνιάτικα εμείς ευτυχώς ήμασταν από τις επιχειρήσεις που είχαμε και ηλεκτρονικό κατάστημα. Υπήρξε μια σανίδα σωτηρίας μέχρι ένα σημείο όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο. Από κει και πέρα οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες,  ασύλληπτα μεγάλες θα μπορούσαμε να πούμε. Αναγκαστικά μένουν εκποιούνται σε πάρα πολύ μεγάλες εκπτώσεις 70 και 80 τοις εκατό, το διάστημα που μπορούσαμε να είμαστε ανοιχτά», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/03/2021