Ελλάδα

Εφημερία «πολέμου» στον Ευαγγελισμό – Καρδιολόγος στο νοσοκομείου μεταφέρει τις δραματικές συνθήκες

30.03.2021 | 18:05 Eνσωμάτωση

Ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον Ευαγγελισμό μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες. 

Ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον Ευαγγελισμό μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες.

«Είναι μια δύσκολη εφημερία, μία ακόμα δύσκολη εφημερία. Ο αριθμός των εισαγωγών δεν ήταν όπως τις προηγούμενες. Δηλαδή στον ευαγγελισμό πάμε με ένα πλαφόν περίπου 70 εισαγωγές σε κάθε εφημερία. Χτες ήμασταν πιο κάτω αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τον Ευαγγελισμό σαν βαρόμετρο καθώς οι εισαγωγές κατανέμονται και στα υπόλοιπα νοσοκομεία που εφημερεύουν. Στη συνολική εικόνα πάντως υπήρχε αρκετά μεγάλη προσέλευση όπως όλες τις τελευταίες εφημερίες. Μιλάμε για πάνω από 100 ασθενείς που εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στα επείγοντα περιστατικά από τεστ και από αυτούς οι 10 διακομίστηκαν στο Σισμανόγλειο και οι 45 έγιναν εισαγωγή στο νοσοκομείο» σχολίασε ο κ. Φερεντίνος για την τελευταία εφημερία του νοσοκομείου.

«Στην προσπάθεια να αδειάσουν τα κρεβάτια -δεν αφορά σε καμία περίπτωση κάτι το οποίο είναι επισφαλές για την υγεία- αναφερόμαστε στο ότι ένα κρεβάτι μπορεί να αδειάσει στον Ευαγγελισμό όπου ο ασθενής μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται πιο ήπιας μορφής περιστατικών ή να είναι η νόσος σε αποδομή και να είναι σε πιο ήπιο ελαφρά συμπτωματολογία ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο για να υποδεχτεί πιο βαριά περιστατικά, με την έννοια ότι είναι ένα νοσοκομείο που υπάρχουν πολλές ειδικότητες και είναι περιστατικά τα οποία πολλές φορές μπορεί να χρειαστούν τη συνδρομή αρκετών» τόνισε ο κ. Φερεντίνος.

Όσον αφορά στην συμβουλή που έδινε ο γιατρός στους πολίτες. «Θα έλεγα να τηρούνται πολύ προσεκτικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Θα έλεγα στον κόσμο να συνεχίσει να κάνει υπομονή, που έχει κάνει μέχρι τώρα αλλά θα έλεγα και σ’ αυτούς οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη προσοχή και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό περιστατικών».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/03/2021