Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Άμεσο άνοιγμα ή κινητοποιήσεις – Τι λένε οι έμποροι

28.03.2021 | 21:16 Eνσωμάτωση

Επί ποδός «πολέμου» βρίσκονται οι έμποροι, καθώς περιμένουν με αγωνία να ανοίξουν ξανά τα καταστήματά τους.

Όσο πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τους ειδικούς να μην προκρίνουν διπλό άνοιγμα τη Δευτέρα 5 Απριλίου, το ερώτημα που μένει είναι αν θα δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία ή το λιανεμπόριο.

Οι έμποροι απαντούν με τελεσίγραφο. Πρώτοι εμείς… αλλιώς κινητοποιήσεις.

«Η αγορά δεν μπορεί ούτε να περιμένει, ούτε να ανέχεται συζητήσεις να προκριθούν άλλες κοινωνικές ομάδες να ανοίξουν πρώτες», λέει ο Μάκης Σαββίδης, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Επαναλειτουργία ή διαμαρτυρία»

Πρώτος σήκωσε το… λάβαρο ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών, ο οποίος με ανακοίνωσή του διεμήνυσε στην κυβέρνηση πως αν δεν ανοίξουν τα καταστήματα στις 5 Απριλίου, θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις. Και δεν δίνει περιθώριο… ούτε μέρα παραπάνω.

«Εάν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου δεν έχει αποφασισθεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τότε δυστυχώς θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να καλέσω τους συναδέλφους μου να εκφράσουν με απόλυτα νόμιμο τρόπο την έντονη διαμαρτυρία τους, χωρίς να διακινδυνεύσουν έστω και ελάχιστα τη δημόσια υγεία. Επίσης θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα που μπορεί να εκφράσει αυτή την δυσαρέσκεια».

Οι έμποροι αποφεύγουν πάντως να διευκρινίσουν τον τρόπο της διαμαρτυρίας.

Κοινή γραμμή σε όλη την Αττική

Ο εμπορικός κόσμος «βράζει» σε ολόκληρη τη χώρα και οι εμπορικοί σύλλογοι συμφωνούν: ανοίγουμε στις 5 Απριλίου, ούτε μέρα αργότερα.

«Όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι είναι στην ίδια κατεύθυνση, ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την κυβέρνηση και από όλους», λέει ο Θεόδωρος Καπράλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Την ερχόμενη Τετάρτη, μετά την έκτακτη σύσκεψη των επιστημόνων, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και αν το λιανεμπόριο δε λάβει την προτεραιότητα που ζητούν οι εκπρόσωποί του, προμηνύεται σύγκρουση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/03/2021