Πολιτική

ΗΠΑ: «Αν με χρειαστείς, πάρε με τηλέφωνο» – Πλήρης στήριξη Μπάιντεν σε Ελλάδα & Μητσοτάκη

28.03.2021 | 21:28

Αμερικανοί στρατιώτες τραγούδησαν σε άπταιστα ελληνικά και σε μία εντυπωσιακή εκτέλεση τον χορό του Ζαλόγγου, για να τιμήσουν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακόμα και χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ τραγούδησε για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Αμερικανοί στρατιώτες, σε πολύ καλά ελληνικά, τραγούδησαν τον χορό του Ζαλόγγου.

Μήνυμα Μπάιντεν

Ξεκάθαρο το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία τους ανήμερα της Εθνικής Επετείου.

«Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω», είπε ο Τζο Μπάιντεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, καταπέλτης για την Τουρκία και ειδικά για τον Σουλτάνο, ήταν ο πρώην πρέσβης Νίκολας Μπερνς, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως στην Τουρκία υπάρχουν περισσότεροι φυλακισμένοι στρατηγοί και δημοσιογράφοι από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως η Τουρκία έχει γίνει δικτατορία, ενώ εμπόδιο στην εκδίωξή της από το ΝΑΤΟ είναι η ομόφωνη ψήφος που απαιτείται.

Αναμφίβολα η Ελλάδα είχε αυτές τις ημέρες στο πλευρό της, τόσο όλη την ομογένεια όσο και τους φίλους και συμμάχους της, ενδυναμώνοντας την αισιοδοξία για το μέλλον.

Η προσοχή πλέον σε διπλωματικό επίπεδο στρέφεται στην επικείμενη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στα μέσα Απρίλη, εφόσον συνεχίσει η Άγκυρα να απέχει από προκλητικές ενέργειες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/03/2021

Πολιτική