Πολιτική

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

27.03.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Η διμερής άσκηση Saudi – Hellenic Joint Exercise 21 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τη Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία Falcon Eye – 1 έλαβε χώρα από την Τρίτη 9 έως και την Παρασκευή 26 Μαρτίου. 

Όπως ανακοινώθηκε, ήταν η πρώτη φορά όπου μεταστάθμευσαν προσωπικό και μέσα της Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στην αεροπορική βάση της Σούδας, στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων τύπου air superiority/supremacy, καθώς και προστασία – προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι τη 19η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, καθώς και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, στρατηγού Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, ο οποίος πραγματοποίησε πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η Saudi – Hellenic Joint Exercise 21 συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των δυνάμεων που συμμετείχαν, ενώ αποδεικνύει στην πράξη τη συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας σε αμυντικό επίπεδο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/03/2021