Ελλάδα

Άρση lockdown: Το κυβερνητικό σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα

27.03.2021 | 19:55

Το MEGA παρουσιάζει όλο το σχέδιο με τις ημερομηνίες που θα ανοίξει κάθε δραστηριότητα.

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας της επιστροφής στην κανονικότητα ανέφερε ο πρωθυπουργός από το τρίτο mega-εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου.

Τον Μάιο η οριστική χαλάρωση

Το τείχος ανοσίας και ο φραγμός στις εισαγωγές στα νοσοκομεία θα σημάνουν από τα μέσα Μαΐου και την ολική επαναφορά της κοινωνικής δραστηριότητας.

Ήδη, από τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου θα έχει χτιστεί ένα ισχυρό τείχος προστασίας του ΕΣΥ καθώς θα έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όλοι οι άνω των 60 ετών.

Προτεραιότητα στην αγορά

Αυτήν τη φορά προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχει η πραγματική οικονομία με τα καταστήματα να ανεβάζουν ρολά στις 5 Απριλίου.

Μερίδα λοιμωξιολόγων, πάντως, συστήνει άνοιγμα του λιανεμπορίου που αυξάνει την κινητικότητα του πληθυσμού μια εβδομάδα αργότερα.

Επιστροφή στα θρανία

Αντίστροφη φορά θα ακολουθηθεί στο άνοιγμα των σχολείων με τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιστρέφουν στα θρανία στις 5 Απριλίου.

Τραπέζια… στον ήλιο

Ισχυρός φυσικός σύμμαχος απέναντι στην πανδημία ο καιρός, με την εστίαση να κάνει πρεμιέρα μετά από μήνες αδρανοποίησης από τα μέσα Απριλίου και έπειτα.

Ελπίδες για τον τουρισμό

Πρεμιέρα για τον τουρισμό φέτος στις 14 Μαΐου.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού, νέα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα και οι κρατήσεις που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται δειλά – δειλά δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο.

Για την ώρα πάντως, το σενάριο ενός Πάσχα στο χωριό δε φαίνεται να υλοποιείται, με την κυβέρνηση να μεταθέτει την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για τις αρχές Μαΐου, με το πρώτο τείχος ανοσίας, μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/03/2021

Ελλάδα