Καιρός

Γενικά αίθριος καιρός με ανοδική πορεία της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

27.03.2021 | 21:02 Eνσωμάτωση

Σε ανοιξιάτικο κλοιό μπαίνει σιγά σιγά η χώρα, με τη θερμοκρασία σε ανοδική πορεία τις επόμενες μέρες, με αίθριο γενικά καιρό και τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, οι οποίες πολύ γρήγορα θα μετακινηθούν ανατολικότερα προς τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Έτσι στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ο ήλιος θα κυριαρχήσει και μόνο προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Είναι πιθανόν κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών-απογευματινών ωρών αυτές οι νεφώσεις σε τοπικό επίπεδο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και περισσότερο σε ορεινές περιοχές κατά μήκος της Πίνδου, να δώσουν τοπικές μπόρες. Οι οποίες πολύ γρήγορα θα σταματήσουν και η συννεφιά θα διαλυθεί.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, πλησιάζοντας τους 18-20 στα δυτικά, 20-21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 15-17 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 2-4, στα νότια 5 μποφόρ. Και στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς 2-4 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα λίγο πιο πυκνές το πρωί, αλλά ο καιρός θα είναι καλός. Η θερμοκρασία από 10-19 και οι άνεμοι μεταβλητοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-3 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία από 7-19 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/03/2021