Ελλάδα

Με υψηλούς συμβουλισμούς η παρουσία του πρίγκιπα Καρόλου στην Αθήνα

25.03.2021 | 20:03

Ο πρίγκιπας τίμησε τη χώρα μας με την παρουσία του, σε αυτή την ιδιαίτερου συμβολισμού ημέρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα.

«Χαίρε ω Χαίρε Ελευθεριά. Ζήτω η Ελλάς». Με αυτό τον τρόπο ο πρίγκηπας Κάρολος έκλεισε την ομιλία του κατά το επίσημο δείπνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τους στενούς και ισχυρούς δεσμούς που τον συνδέουν με τη χώρα μας.

Σήμερα το πρωί ο διάδοχος του θρόνου απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κατά την ανάκρουση του αγγλικού εθνικού ύμνου ο φακός εστιάζει στο πρόσωπο του και καταγράφει την φόρτιση του.

Ο πρίγκιπας τίμησε τη χώρα μας με την παρουσία του, σε αυτή την ιδιαίτερου συμβολισμού ημέρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα.

Το πρωί, το πριγκιπικό ζεύγος παρακολούθησε την παρέλαση στο Σύνταγμα, ακολούθως συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στη συνέχεια επιθεώρησε τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς ο πρίγκηπας της Ουαλίας, ζήτησε να μάθει πληροφορίες για τους Εύζωνες, ενώ ο διοικητής της Φρουράς του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον συμβολισμό καθενός από τα τμήματα της ευζωνικής στολής.

Ωστόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεφύλασσε μια έκπληξη στον υψηλό προσκεκλημένο της καθώς του χάρισε τη χειμερινή στολή των ευζώνων σε παιδικό μέγεθος.

Ο πρίγκηπας Κάρολος κατά την ξενάγησή του εντυπωσιάστηκε από την φωτογραφία με τον πατέρα του, Δούκα του Εδιμβούργου και σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ, ντυμένο με την στολή των Ευζώνων πριν από σχεδόν ένα ολόκληρο αιώνα, το 1930.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχε μία σύντομη συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες το απόγευμα το πριγκιπικό ζεύγος περιηγήθηκε στους εντυπωσιακούς χώρους της Εθνικής Πινακοθήκης και θαύμασε από κοντά έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πρίγκιπας Κάρολος εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα με τον πίνακα «Το στρατόπεδο του Καραϊσκάκη» του Θεόδωρου Βρυζάκη.

Τα Βρετανικά μέσα ακολούθησαν κάθε βήμα του Πρίγκιπα Καρόλου στην χώρα μας, με τον τίτλο: «Ο Πρίγκιπας Κάρολος στα πάτρια εδάφη».

Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φρόντισε να αναρτήσει στιγμιότυπα από την επίσημη επίσκεψή του.

Λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ελλάδα, ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε το «χρυσό μετάλλιο αξίας της πόλης των Αθηνών» από τον δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος παρασημοφόρησε τον φιλέλληνα διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/03/2021

Ελλάδα