Ελλάδα

Κορωνοϊός: Παρέλαση… ασθενοφόρων – «Στα κόκκινα» τα νοσοκομεία της χώρας

25.03.2021 | 17:05 Eνσωμάτωση

Ο κορωνοϊός δεν ξέρει από ανακωχή… Η Ελλάδα τιμούσε τους ήρωες, αλλά στα νοσοκομεία της Αττικής ο πόλεμος μαινόταν και παρέλαση έκαναν… τα ασθενοφόρα, τα οποία έφταναν κατά δεκάδες μεταφέροντας νέους ασθενείς covid.

«Πάρα πολλά με covid. Έχουν γεμίσει όλες οι κλινικές, όλες οι μονάδες. Θ’ ανοίξει και νέα μονάδα για να υποδεχτεί περιστατικά.»

Μία ανάσα από τους 700 διασωληνωμένους βρίσκονται για δεύτερο 24ωρο τα νοσοκομεία της χώρας ενώ, προχτές μόνο στην Αττική καταγράφηκαν 159 εισαγωγές.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Χτες είχαμε γενική εφημερία πάλι στο Γεννηματάς. Τα κρούσματα δυστυχώς είναι αρκετά. Οι εισαγωγές είναι πάνω από 45 και δεν έχουμε τελειώσει την εφημερία…»

Χτες οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ήταν περισσότεροι από 60 και είναι ενδεικτικό ότι στο Κρατικό Νίκαιας σημειώθηκε «αρνητικό ρεκόρ» με 16 ασθενείς που περίμεναν να εισαχθούν σε μονάδα.

«Δεν μιλάμε για ώρες. Πλέον μιλάμε για μέρες ασθενείς διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ για 2 και 3 24ωρα. Τους βλέπουμε να αργοπεθαίνουν.»

Στην εφημερία του «Ερρίκος Ντυνάν» βρέθηκε χτες βράδυ ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΥ εφημερεύουν μαζί τα νοσοκομεία με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Πάσχα στα μπαλκόνια;

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μαξίμου πως τα σενάρια παράτασης του lockdown για ακόμη 1 μήνα είναι αβάσιμα, τα λύματα μαρτυρούν πόσο μακριά βρισκόμαστε από ένα σταδιακό άνοιγμα.

«Είμαστε οριακά για το Πάσχα, γιατί πλέον είναι ιδιαίτερα υψηλή η διασπορά. Χρειαζόμαστε περίπου ένα μήνα για να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο.»

Πάσχα στα μπαλκόνια προβλέπει ο Γιώργος Παυλάκης ενώ, πρόωρη εκτιμά τη συζήτηση για το Πάσχα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Είναι λίγο πρόωρο να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα.»

«Υπάρχουν μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες αλλά μετά το Πάσχα η κατάσταση θ’ αλλάξει αν βέβαια κάνουμε Πάσχα στα μπαλκόνια.»

Εν τω μεταξύ, δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό εντάσσονται από την 1η Απριλίου στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Σε πρώτο στάδιο, θα λειτουργούν 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική τους δυναμική θα φτάσει τις 96 γραμμές το καθένα.

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εγκαινιάστηκε την 25η Μαρτίου και γι αυτό πήρε και το όνομα Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Εγκαινιάστηκε λοιπόν ανήμερα της εθνικής επετείου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το 1884.

Η εφημερία μέχρι στιγμής να υπάρχει καλή ώρα, τώρα έχουμε αρχίσει και βλέπουμε τα πρώτα ασθενοφόρα να έρχονται. Φαίνεται ότι αποδίδει το σχέδιο που έχει έγινε σήμερα για να μοιραστούν τα περιστατικά σε Ερυθρό και Σισμανόγλειο.

Το μεγάλο όμως αγκάθι είναι τι θα γίνει με τις διασωληνωμένους. Ο Ευαγγελισμός έχει ξεκινήσει την ευημερία του με γεμάτη μονάδα εντατικής θεραπείας και διασωληνωμένους καθώς το ίδιο και όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Το αττικόν μόνο ξεκίνησε με κενές κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας στις οποίες όμως κρατάει για τα δικά του περιστατικά.

Έτσι το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα γίνει από δω και πέρα…

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/03/2021