Ελλάδα

Μοναδικά στιγμιότυπα από την ιστορική παρέλαση

25.03.2021 | 18:30

Στους τηλεοπτικούς δέκτες σκηνές μεγαλοπρέπειας κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης και στα φωτογραφικά καρέ, τα παραλειπόμενα της μεγάλης γιορτής μαζί με ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που κέντρισαν τα βλέμματα.

Τις τελευταίες ετοιμασίες των στρατιωτών λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο βηματισμός τους, τους Εύζωνες να επιθεωρούνται με ιδιαίτερη σχολαστικότητα, τα έφιππα τμήματα να έχουν πάρει ήδη τη θέση τους, στη Λεωφόρο Αμαλίας, τα οχήματα να καθαρίζονται για τελευταία φορά, με τις ελληνικές σημαίες που είχαν ορισμένοι μαζί τους να τοποθετούνται για αναμνηστικές φωτογραφίες και τους ελεύθερους σκοπευτές να επιθεωρούν τα πάντα.

Από τις αφίξεις των υψηλών προσκεκλημένων, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον γιο του να βλέπουν τη Γιάννα Αγγελοπούλου να παίρνει τη θέση της στην εξέδρα των επισήμων και την έναρξη της παρέλασης με ορισμένες εικόνες όπως αυτή, να αναγκάζουν τους πάντες να σηκώσουν το βλέμμα τους προς τον Αττικό ουρανό.

Οι άψογοι σχηματισμοί και ο συγχρονισμένος βηματισμός εντυπωσιάζουν και προκαλούν χειροκροτήματα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα συζητούν τα όσα εκτυλίσσονται μπροστά τους, στη σκιά του υπασπιστή του. Λίγα μέτρα από εκείνους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της.

Εκτός από τα έφιππα τμήματα για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια, τα ιερά κειμήλια και οι σημαίες της επανάστασης παρέλασαν συνοδευόμενες από αγήματα ντυμένα με τις στολές των μαχητών του 1821.

Ο στρατός Ξηράς άνοιξε την παρέλαση των μηχανοκίνητων τμημάτων με το επετειακά βαμμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού για να ακολουθήσουν τα υπερσύγχρονα άρματα Leopard, το πυροβολικό και τα αντιαεροπορικά συστήματα.

Τα βλέμματα σηκώθηκαν κατ’ επανάληψη ψηλά καθώς σχηματισμοί αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας περνούσαν πάνω από τον χώρο της παρέλασης. Ακολουθήσαν αμερικανικά F16 καθώς και τα γαλλικά Rafale που σύντομα θα πετούν με τα ελληνικά χρώματα στα φτερά τους. Στον Αττικό ουρανό πέταξαν και ιπτάμενα τάνκερ από τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία…

Τα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης κέρδισαν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις με τον άψογο σχηματισμό τους. Οι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ικάρων και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων εντυπωσίασαν.

Οι πρωταγωνιστές περήφανοι και οι λιγοστοί θεατές συγκινημένοι. Για μια μέρα που θα μείνει σε όλους αξέχαστη…

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/03/2021

Ελλάδα