Ελλάδα

Γαλανόλευκη περήφανη απ’ άκρη σ’άκρη η Ελλάδα για τα 200 χρόνια

25.03.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση γιόρτσαν απ'άκρο σ'άκρο σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Κρήτη ύψωσαν μια τεράστια σημαία ενώ στη Δημητσάνα οι κάτοικοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

Απ’ άκρη σ΄ άκρη σήμερα η Ελλάδα φόρεσε τα γιορτινά της και οι Έλληνες ύψωσαν το εθνικό σύμβολο τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Συγκινητικές στιγμές βίωσαν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου η Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων, παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο… Κάποιοι ασθενείς βγήκαν στο παράθυρο

Με παραδοσιακές φορεσιές, κάτοικοι της Δημητσάνας άναψαν δάδες και διασκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία για να δώσουν συμβολικά 200 χρονιά μετα το χαρμόσυνο μήνυμα της Έναρξης της Επανάστασης .

Στον ουρανό της Ηγουμενίτσας κυματίζει από τις 9.00 το πρωί , μια από τις μεγαλύτερες σημαίες της ΒΔ Ελλάδας.

Με την βοήθεια γερανοφόρου οχήματος, υψώθηκε στον ουρανό της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας η τεράστια ελληνική σημαία 350 τετραγωνικών μέτρων

Μία σημαία 300 τ.μ υψώθηκε στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, στο Ρέθυμνο χωρίς την παρουσία πολιτών λόγω των υγειονομικών μέτρων αλλά με την τιμητική παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Βρακοφόρων

Στη Σαντορίνη προσπάθησαν να υψώσουν μια γαλανόλευκη σημαία 1.500 τετραγωνικών μέτρων θέλοντας να διεκδικήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες . Οι ισχυροί βοριάδες όμως  που έπνεαν το πρωί  δε βοήθησαν το εγχείρημα… Οι διοργανωτές την άπλωσαν στο έδαφος για να αποτίσουν φόρο τιμής στα μαχητικά αεροσκάφη που πέρασαν από την περιοχή

H Πάρος έντυσε με τη γαλανόλευκη σημαία τον εμβληματικό ανεμόμυλο στο λιμάνι του νησιού. Το ιερό σύμβολο της Ελευθερίας της πατρίδας, «αγκαλιάζει» τον κατάλευκο μύλο που βρίσκεται στο σημείο υποδοχής του νησιού.

Στίχους του Διονύσιου Σολωμού στον Λευκό Πύργο

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε ο Λευκός Πύργος, στη διάρκεια εκδήλωσης με την παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στην επιφάνεια του Λευκού Πύργου ζωντάνεψε η μορφή του «Έλληνα Αγωνιστή» από το έργο του Ιταλού ζωγράφου Λουντοβίκο Λιπαρίνι κι αποτυπώθηκαν οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/03/2021