Πολιτική

Βαρύτατες καταγγελίες Βαρουφάκη για τον Γιάννη Δραγασάκη

24.03.2021 | 20:43 Eνσωμάτωση

Φωτιά βάζουν στο πολιτικό σκηνικό οι βαρύτατες καταγγελίες που εξαπέλυσε κατά του Γιάννη Δραγασάκη ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25 και υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, κατηγορεί το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι δούλευε μαζί με την τσέχικη μαφία των τυχερών παιχνιδιών και υπονόμευσε τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ. Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γιάννης Δραγασάκης χαρακτηρίζει ψευδείς και συκοφαντικές τις αναφορές Βαρουφάκη.

Σαν βόμβα έσκασαν οι βαριές καταγγελίες για εξυπηρέτηση της τσέχικης μαφίας των τυχερών παιγνίων που εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά του Γιάνη Δραγασάκη.

«και ο κ. Γιάννης Δραγασάκης μαζί με όλη την ομάδα της Αντιπροεδρίας δουλεύατε μαζί με την τσέχικη μαφία, για να υπονομεύσετε εκείνη την προσπάθεια. Και την υπομονομεύσατε και έχουμε παντού οπαπ πλέι, έχουμε τον τζόγο.»

O γραμματέας του ΜέΡΑ25 – και υπουργός επί των Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα καταγγέλλει πως επί Σύριζα, ο τότε αντιπρόεδρος συνεργαζόταν παρασκηνιακά με την τσεχική εταιρεία στην οποία είχε πουληθεί ο ΟΠΑΠ, προκειμένου να καμφθεί η όποια προσπάθεια ελέγχου των σημερινών οπαπ πλέι είτε με επιβολή ορίου απωλειών στα τυχερά παιχνίδια είτε με υποβολή ΑΦΜ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα χρέωσε στον Γιάννη Δραγασάκη χειρισμούς που -όπως είπε- γέμισαν τις γειτονιές με «μικρά καζίνο» απόγνωσης.

«Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ περάσετε και δείτε πώς τα έφτιαξαν. Θυμίζουν οίκους ανοχής. Για την ακρίβεια, είμαι πάρα πολύ σκληρός με τους οίκους ανοχής… εκεί υπάρχουν εργαζόμενες… εργαζόμενοι…»

Παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες της πλευράς Βαρουφάκη ήταν ιδιαιτέρως σοβαρές, ο Γιάννης Δραγασάκης απαντά 24 ώρες αργότερα, με επιστολή προς το πρόεδρο της βουλής προκειμένου όπως ανέφερε οι απαντήσεις να καταχωρηθούν στα πρακτικά.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε ψευδείς και συκοφαντικές τις αναφορές Βαρουφάκη χρεώνοντάς του αντισύριζα παροξυσμό και άγνοια του θέματος με αποτέλεσμα όπως λέει, ο τότε υπουργός να είναι ευάλωτος στους πόλους του ανταγωνισμού στο χώρο των παιγνίων

«Μήπως έχει να κάνει με τα σημάδια αποσύνθεσης που παρατηρούνται στον κομματικό οργανισμό του οποίου ηγείται και ελπίζει πως με τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ θε επιτύχει κάποια συσπείρωση;»

Σύμφωνα με όσα κατήγειλλε ο γραμματέας του μερα25 με ευθύνη δραγασάκη δόθηκαν 14.000 άδειες για οπάπ πλέι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/03/2021