Ελλάδα

Στον «αέρα» το άνοιγμα του λιανεμπορίου

24.03.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Με τα κρούσματα να παραμένουν πάνω από τις 3 .000 η συζήτηση για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στις 29 του Μήνα έχει κλείσει οριστικά με τους επιδημιολόγους να ζητούν από τους πολίτες να κάνουν υπομονή για έναν καλύτερο Απρίλιο. Λίγοι είναι οι ειδικοί που εκτιμούν ότι ένα άνοιγμα των μικρών καταστημάτων με προυπόθεση την χρήση διπλής μάσκας , δεν θα έφερνε επιδημιολογική επιβάρυνση.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν περισσότεροι τομείς της οικονομίας την ερχόμενη Δευτέρα. Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι.

Θορυβημένοι από την αύξηση των κρουσμάτων οι επιστήμονες ζητούν από τον κόσμο περισσότερη υπομονή και προσοχή, προκειμένου να έχουμε έναν καλύτερο Απρίλιο.

«Για το λιανεμπόριο μπορούμε να συζητήσουμε για τις 12.  5 Απριλίου, σας το υπογράφω, δεν πρόκειται να έχουμε αποσυμπίεση τέτοια. Μπορούμε να πάμε καλύτερα και τον Απρίλιο και άρα να δούμε την κορύφωση, αντί για τις αρχές Μαΐου μετά το Πάσχα, να την δούμε στις αρχές Απριλίου.»

Υπάρχουν και εκείνοι που επιμένουν ότι ένα μικρό άνοιγμα θα δώσει τη λύση στο lockdown που δεν τηρείται όσο θα έπρεπε.

Με ορίζοντα το Πάσχα

Το μόνο πράγμα για το οποίο οι λοιμωξιολόγοι δείχνουν αισιόδοξοι, είναι ότι το φετινό Πάσχα δεν θα μοιάζει με το περσινό.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα δούμε να επιπεδοποιείται η καμπύλη των επιδημιολογικών στοιχείων. Μετά θα χρειαστούν άλλες 20 ημέρες για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ.  Όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα είναι πολύ προσεκτικοί και θα τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/03/2021