Κόσμος

Περίεργες ειδήσεις από όλο τον κόσμο

24.03.2021 | 14:50

Μια βόλτα στον κόσμο για να δούμε το υπέροχο θέαμα των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία, μια 10χρονη μαθήτρια που κάνει το μάθημά της μέσω τηλεεκπαίδευσης σε υψόμετρο χιλίων μέτρων και επιστήμονες στο ηφαίστειο της Ισλανδίας που ψήνουν λουκάνικα στη λάβα.

Το εντυπωσιακό θέαμα του ηφαιστείου Φαγκρανταλσφιάλ κοντά στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρέικιαβικ, έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά χιλιάδες κάτοικοι.

Κλιμάκια ηφαιστειολόγων παρακολουθούν συνεχώς τη ροή της λάβας και το βίντεο με τους επιστήμονες να ψήνουν λουκάνικα για χοτ ντογκ στους πρόποδες του κρατήρα έχει γίνει βάιραλ.

Οι αναθυμιάσεις είναι έντονες και οι αρχές ανοίγουν και κλείνουν το σημείο ανάλογα με το επίπεδο των ρύπων.

Το ηφαίστειο ξύπνησε μετά από 800 ολόκληρα χρόνια και η αδιάκοπη ροή της λάβας μαγνητίζει τους Ισλανδούς.

Τηλεκπαίδευση στα βουνά

Γνωρίστε την Φιαμέτα, μία 10χρονη μαθήτρια της 4ης τάξης του δημοτικού που κάνει τηλεκπαίδευση στα βουνά.

Εν μέσω της πανδημίας, η σύγχρονη Χάιντι συγκινεί, καθώς με τα σχολεία κλειστά στο Μετζολομπάρντο, τηλε- εκπαιδεύεται ανάμεσα στις κατσίκες.

Βλέπετε, η μαμά της είναι υγειονομικός και δεν μπορεί να είναι μαζί της, οπότε η μόνη λύση είναι ο μπαμπάς της ο κτηνοτρόφος με τα 350 κατσίκια τους.

Η Φιαμέτα διαβάζει στον καθαρό αέρα με εξοπλισμό ένα τραπεζάκι και ένα λάπτοπ στα 1.000 μέτρα υψόμετρο.

Η μικρούλα μπορεί να μην ακούει πλέον το κουδούνι του σχολείου, όμως έχει τις κουδούνες των κατσικιών, και το χαίρεται πολύ.

Άνθισαν οι κερασιές στην Ιαπωνία

Οι κερασιές άνθισαν και φέτος στα πάρκα της Ιαπωνίας, δύο εβδομάδες νωρίτερα μάλιστα λόγω της πρώιμης άνοιξης.

Το θέαμα είναι υπέροχο όμως οι αρχές καλούν τους Ιάπωνες να μην τηρήσουν το χανάμι, την παράδοση που θέλει να υποδέχονται τα άνθη της κερασιάς, τα σακούρα, κάτω από τα δένδρα, κάνοντας πικ-νικ με γέλια και τραγούδια.

Ο κυβερνήτης του Τόκυο ζήτησε από τους πολίτες να χαρούν τις ολάνθιστες κερασιές από μακριά για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/03/2021

Κόσμος