Υγεία

Αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα και τους διασωληνωμένους

24.03.2021 | 15:30

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία με τα κρούσματα χθες να εκτινάσσονται και να αγγίζουν τις 3.500, ενώ την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι έσπασαν κάθε ρεκόρ και έφτασαν τους 699.

Το κύμα της πανδημίας χτυπάει σφοδρά τη χώρα και στα νοσοκομεία οι γιατροί υπερβάλλουν εαυτούς σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα.

Την ίδια στιγμή τα «ΝΕΑ» αποκαλύπτουν την ανάγκη επίταξης 160 περισσότερων ιατρών ενώ στο MEGA μίλησε γιατρός που παρέλαβε το φύλλο πορείας αλλά δεν έχει εμβολιαστεί.

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, από την νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού, με 3.586 νέα κρούσματα το περασμένο 28ωρο, 470 από τα οποία εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας και 320 ακόμα στον Πειραιά.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς, εντός κι εκτός ΜΕΘ εκτινάχθηκαν στους 699, ενώ έγιναν 543 νέες εισαγωγές, με τις 265 να αφορούν σε νοσοκομεία της Αττικής, στα οποία ήδη νοσηλεύονται περίπου 2.700 ασθενείς.

Από σήμερα στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού μπήκαν επιπλέον 400 κλίνες από τον Ερυθρό Σταυρό που μετατράπηκε σε νοσοκομείο all covid, ενώ τις εφημερίες για τα γενικά περιστατικά του νοσοκομείου θα καλύπτουν από αύριο τα στρατιωτικά νοσοκομεία 251 ΓΝΑ και 417 ΝΙΜΤΣ.

Μέχρι χθες, το 91% των επιστρατευμένων γιατρών είχε προσέλθει στα νοσοκομεία της Αττικής. Ωστόσο, τα ευτράπελα δεν έλειψαν.

Με την επιστράτευση των 206 γιατρών, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη σταδιακά 300 απλών κλινών και άλλων 60 κλινών εντατικής, για τα covid περιστατικά. Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», εφόσον χρειαστεί το υπουργείο Υγείας έχει έτοιμη τη λίστα για την επιστράτευση επιπλέον 160 γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική και η πίεση στην Αττική όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά συνεχώς αυξάνεται. Η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων έχει παγώσει μέχρι να οριζοντιοποιηθεί η καμπύλη των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, έτοιμα είναι δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό, τα οποία θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους από την 1η Απριλίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/03/2021

Υγεία