Αθλητικά

MEGA STORIES: Στον δρόμο για το Τόκιο – Η Εθνική Πόλο & το όνειρο για το χρυσό

24.03.2021 | 01:17 Eνσωμάτωση

Ατελείωτες προπονήσεις πρωί βράδυ, συνεχή ενασχόληση με το νερό. Αυτό είναι το πόλο και αυτά απαιτεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

«Το πόλο είναι ένα ξεχωριστό άθλημα, θέλει τη διπλάσια προπόνηση», λέει ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, αθλητής πόλο και μέλος της Εθνικής υδατοσφαίρισης.

«Από τριών χρονών είμαι στις πισίνες», θα πει από τη μεριά του ο Μάριος Καπότσης, ο οποίος σημειώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι «μεγάλο όνειρο για κάθε αθλητή».

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, είναι πανέτοιμη, όπως λένε οι αθλητές της, και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια μεγάλα ονόματα του χώρου.

Ο κορωνοϊός δυσχέρανε τα σχέδια και τον σχεδιασμό της Εθνικής πόλο, ωστόσο δεν πτόησε κανέναν.

«Αν δεν υπήρχε ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες δε θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε», λέει ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών.

Μεγάλο εμπόδιο αποτέλεσε και η διακοπή του πρωταθλήματος, με τον προπονητή να σημειώνει ότι οι αντίπαλοι την Εθνικής υπερτερούν, καθώς μπορούσαν να προπονούνται κανονικά και η διακοπή λόγω του ιού δεν ήταν τόσο μεγάλη όπως στην Ελλάδα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος και η παύση της αγωνιστικής δραστηριότητας των αθλητών, πέρα από ψυχολογικούς λόγους, μπορεί να οδηγήσει και σε τραυματισμούς, ωστόσο πλέον το βλέμμα είναι στραμμένο στο Τόκιο.

«Είναι όνειρο κάθε αθλητή να συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες», λέει ο προπονητής, με τους αθλητές να δηλώνουν ανυπόμονοι «για τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή».

Στόχος; Το υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 24/03/2021