Ελλάδα

Ελληνική Επανάσταση: Με κάθε επισημότητα η υποδοχή των υψηλών προσκεκλημένων για την επέτειο των 200 χρόνων

24.03.2021 | 19:54

Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα έφτασε στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος με τη Δούκισσα της Κορνουάλης τους οποίους υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τιμητικό άγημα να αποδίδει τιμές.

Εγγλέζος… στον προγραμματισμό του ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος. Το βασιλικό αεροσκάφος του Ηνωμένου Βασιλείου, με ελληνική σημαία στο κόκπιτ προσγειώθηκε στην Αθήνα 4 λεπτά πριν τις 17.30 και λίγο μετά ο διάδοχος της Βασίλισσας Ελισάβετ και η σύζυγός του, Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, κατέβηκαν την σκάλα και πάτησαν ελληνικό έδαφος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος επέλεξε μπλε κοστούμι και πίσω του ακολουθούσε η Δούκισσα της Κορνουάλης με άσπρη κάπα, μαύρο φόρεμα και μαύρα γάντια. Και οι δύο φορούσαν μάσκες με βασιλικά σύμβολα. Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε σκιά στο πρόσωπό του με το χέρι του για να διακρίνει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια που τον υποδέχτηκε.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα μπήκε πρώτη στο αυτοκίνητο, στη θέση του συνοδηγού, και περίμενε για λίγα λεπτά όσο ο πρίγκιπας Κάρολος και ο Νίκος Δένδιας εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους και είχαν μια θερμή κουβέντα.

Στο νέο στολίδι της Αθήνας, την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη, υποδέχτηκε τους εκλεκτούς προσκεκλισμένους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήρθε με ένα βαθύ κόκκινο σύνολο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης είχαν φτάσει ελάχιστα λεπτά πριν και φωτογραφήθηκαν με το πρωθυπουργικό ζεύγος στην είσοδο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ακολούθησε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο πρώτος ξένος ηγέτης που ήρθε στην Αθήνα, για τις επετειακές εκδηλώσεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι εκλεκτοί καλεσμένοι των τριών χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας, θαύμασαν μοναδικούς πίνακες με θέματα από την Επανάσταση του 1821.

Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα και διμερείς συναντήσεις στο Μαξίμου με τον Κύπριο πρόεδρο και τον Ρώσο πρωθυπουργό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.