Ελλάδα

Εγκαίνια για την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη

24.03.2021 | 20:15

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μεγαλοπρεπής ξενάγηση, το γεγονός της ημέρας. Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι της χώρας μας άκουσαν με δέος όσα είχε ακούσει και για τα έργα που παρουσιάστηκαν μπροστά τους, από τη διευθύντρια της ανακαινισμένης πλέον Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Το μήνυμα που έστειλε απόψε η ελλάδα από την ανακαινισμένη εθνική πινακοθήκη είναι ότι έχοντας αφιερώσει 200 χρόνια και πάνω στον 3ο αιώνα ζωής της το κάνει με δυναμισμό αποφασιστικότητα και με τεράστια πολιτιστική παρακαταθήκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας που αναπόφευκτα τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας με την έλευσή του εδώ, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όσα είχε να πει η διευθύντρια της ανακαινισμένης εθνικής πινακοθήκης σχετικά με τα έργα που είδε.

Στάθεκη για αρκετή ώρα μπροστά στην υποδοχή του Λόρδου Βύρωνα και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα είχε να πει ο κ. Λαμπράκη-Πλάκα αλλά και ο πρωθυπουργός.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα καθίσουν σε συνέχεια σε επίσημο δείπνο το οποίο θα παραθέσει γι αυτούς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γεύσεις από την ελληνική θάλασσα με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παραθέτει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Βασισμένο αποκλειστικά σε ελληνικές γεύσεις θα είναι το μενού που θα απολαύσουν απόψε οι 45 περίπου υψηλοί προσκεκλημένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας στο δείπνο που θα παραθέσει, με την υπογραφή του σεφ Λευτέρη Λαζάρου.

Το καλωσόρισμα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.
Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.
Το κυρίως πιάτο, φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.
Το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.
Το δείπνο πλαισιώνουν οίνοι από τρεις μικρούς Έλληνες παραγωγούς, από την Εύβοια, την Δράμα αλλά και τους ακριτικούς Λειψούς.

Λόγω Σαρακοστής αποκλείστηκε εντελώς το κρέας, καθώς την 25η Μαρτίου επιτρέπεται η κατάλυση ιχθύος.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/03/2021

Ελλάδα