Ελλάδα

Το τρίτο κύμα πανδημίας βάζει τον πάγο τα σχέδια για επανεκκίνηση της οικονομίας

23.03.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Με αυτή την εικόνα στα κρούσματα με τον ιό να πηγαίνει με σπασμένα τα φρένα και με αυτήν την κατάσταση στα νοσοκομεία πλέον του άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στις 29 Μαρτίου έχει αποκλειστεί και οι επόμενες πιθανές ημερομηνίες είναι η 5η ή η 12η Απριλίου με στόχο πια τουλάχιστον να μην χαθεί και το φετινό Πάσχα.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας δοκιμάζει άγρια το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όλος ο προγραμματισμός για το άνοιγμα από το τρίτο και πιο μακρό lockdown μετατίθεται και πάλι. Η επιδημιολογική καμπύλη δεν έχει ακόμη αρχίσει να κατεβαίνει.

«Ίσως ήδη έχει αρχίσει η κάθοδος. Ελπίζω τα επιδημιολογικά δεδομένα να καλυτερεύσουν και να μπορέσει να γίνει αυτό το πράγμα χωρίς μεγάλο πισωγύρισμα.»

Καλό… Πάσχα

Η 29 Μαρτίου, ημερομηνία που θα άνοιγαν τα καταστήματα ΧΑΝΕΤΑΙ.

«Με τα δεδομένα που βλέπουμε σήμερα το θεωρώ αδύνατον. Θέλουμε σιγά σιγά να επανέλθουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας, αλλά όχι θυσιάζοντας τη δημόσια υγεία.»

Κυβέρνηση και επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν αποκλείουν ΠΛΕΟΝ άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τα μέσα Απριλίου συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης σε ανοιχτούς χώρους με ορίζοντα τις γιορτές του Πάσχα το αργότερο αρχές Μαΐου.

Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή με αφορμή την επιστράτευση των 200 ιδιωτών γιατρών εξαπολύοντας σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση γιατί δεν προσλαμβάνει επιλαχόντες παθολόγους και πνευμονόλογους από παλαιότερες προκηρύξεις.

«Για δεν κάνετε τώρα μια ΠΝΠ να προσληφθούν και παίζετε όλο αυτό το θέατρο με τη δήθεν επίταξη; Κάνετε το λιοντάρι στο γιατρό αλλά την πάπια στον κλινικάρχη.»

«Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας την ΄ίδια στιγμή που δεν στηρίχτηκε και δεν προετοιμάστηκε επι ένα χρόνο το δημόσιο σύστημα υγείας»

Το αναγκαίο και ρεαλιστικό ακριβώς για να σωθούν αν θρώπινες ζωές είναι η άμεση επίταξη χωρίς αποζημίωση όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/03/2021