Ελλάδα

Επίσημη πρώτη για τις ομάδες της ΕΛ.ΑΣ με τις κάμερες σώματος

23.03.2021 | 21:13

Τα περιστατικά αστυνομικής βίας και οι διαφορετικές εκδοχές πολιτών και αστυνομικών για το τι πραγματικά συνέβη, οδήγησαν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να διατάξει τους επικεφαλής των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ να φέρουν κάμερα στην στολή τους.

Οι λεγόμενες body cameras έκαναν πρεμιέρα σήμερα, έχουν δοθεί 20 από αυτές στους επικεφαλής αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ.

Οι κάμερες δίνουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο μόνο εφόσον δώσει το πράσινο φως ο εισαγγελέας καταγράφονται οι εικόνες.

Επιπλέον, ως έξτρα μέτρο, στα κράνη των αστυνομικών θα υπάρχει ένας ειδικός αριθμός ευδιάκριτος, έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε πολίτης ανά πάσα ώρα και στιγμή με ποιον αστυνομικό έχει να κάνει.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.