Πολιτική

Στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ ο Μητσοτάκης

23.03.2021 | 13:20

Το τεράστιο και υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ που βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη Ναυτική Βάση της Σούδας επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο κολοσσιαίο αεροπλανοφόρο που αποτελεί το καμάρι της αμερικανικής ναυτικής δύναμης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το επιβλητικό Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στη βάση της Σούδας, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς της Αμυντικής Συνεργασίας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο διοικητής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική και ο διοικητής της ομάδας κρούσης του Αϊζενχάουερ ενώ στο αεροπλανοφόρο τον ξενάγησε ο Πλοίαρχος.

Η στρατιωτική συνεργασία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Αρχικά ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το υπόστεγο όπου φυλάσσεται το υπερσύγχρονο ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού «Ρόμεο». Η Ελλάδα έχει υπογράψει σύμβαση για την απόκτηση 4 τέτοιων ελικοπτέρων σε πρώτη φάση και τριών ακόμα στη συνέχεια.

Τα πρώτα θα παραληφθούν το 2022 και θεωρούνται «αντίδοτο» στα υποβρύχια κλάσης 224 που πρόκειται να παραλάβει η Τουρκία από τη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στο κατάστρωμα και στο διάδρομο όπου βρίσκονταν μαχητικά αεροπλάνα F-18.

Ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροπλανοφόρου, τον οπλισμό του και τους μηχανισμούς που διαθέτει για την ασφαλή απονήωση και προσνήωση αεροσκαφών με εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες.

Το πλήρωμα δώρισε στον κ. Μητσοτάκη ως συμβολικά δώρα ένα νόμισμα και ένα καπέλο. Κατά την πλεύση του Αϊζενχάουερ προς Κρήτη ενσωματώθηκε στην ομάδα που ηγείται καταδρομικών και αντιτορπιλικών και η φρεγάτα Ψαρά ενώ έγιναν ασκήσεις συνεκπαίδευσης με τη συμμετοχή δύο ελληνικών υποβρυχίων και μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/03/2021

Πολιτική