Ελλάδα

Έργα που θα βελτιώσουν τα ύδατα υλοποιεί η κυβέρνηση

23.03.2021 | 13:58 Eνσωμάτωση

Με αφορμή τη σημαντικότητα της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ένα πλέγμα άμεσων στοχευμένων παρεμβάσεων για τη σωστή διαχείριση των υδατικών πόρων και του πόσιμου νερού. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης θα υλοποιηθούν έργα συνολικοί προϋπολογισμού 715 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει έργα που θα βελτιώσουν την κατάσταση των υδάτων και του πόσιμου νερού στη χώρα μας.

Προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης συμπεριλαμβάνονται έργα όπως: Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης για τη μείωση των απωλειών. Η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης με τηλεμετρία. Δράσεις εξοικονόμησης νερού στα νοικοκυριά, καθώς και η υλοποίηση υποδομών διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, με έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υλοποιούνται έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 715 εκατ. ευρώ, μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Όπως, το Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης της κατάστασης των επιφανειακών και υπογείων υδάτων καθώς και το Πρόγραμμα της συστηματικής παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουόμενων.

Έργα για την παρακολούθηση τόσο των αποθεμάτων όσο και της ποιότητας των υδάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/03/2021