Ελλάδα

Φαρμακοποιοί: Αιφνιδιαστήκαμε από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης

20.03.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Για τη διαδικασία της διάθεσης των rapid test από τα φαρμακεία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές.

Όπως τόνισε ο κ. Δαγρές το σημείο τριβής με την κυβέρνηση δεν ήταν η αμοιβή των φαρμακοποιών αν το τεστ θα γίνεται εντός του φαρμακείου και με τη βοήθεια του φαρμακοποιού, αλλά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχώρησε μονομερώς, ενώ είχαν ξεκινήσει οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών για τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στη διαδικασία, όπως έγινε με τα ραντεβού για τον εμβολιασμό και τα εμβόλια κατά της γρίπης.

«Είχαμε ετοιμάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση και ξαφνικά χθες το απόγευμα αιφνιδιαστήκαμε από μια γενική και αόριστη συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκαν μερικές πληροφορίες που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που λέγαμε» συμπλήρωσε ο κ. Δαγρές.

«Δεν έχουμε καταλήξει σαν κλάδος στο ελάχιστο ποσό» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ σχετικά με το κόστος πραγματοποίησης του rapid test από τον φαρμακοποιό, συμπληρώνοντας τα τέσσερα σημεία που θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ φαρμακοποιών – κυβέρνησης για να προχωρήσει η διαδικασία. «Πρώτον, χρειάζεται ένα πρωτόκολλο η διαδικασία, δεύτερον είναι η αξιοπιστία των προϊόντων, το τρίτο είναι ένα αξιόπιστο σύστημα συλλογής και καταγραφής στοιχείων και τέταρτον είναι η αποζημίωση των φαρμακοποιών που θα επωμιστούν με έναν όγκο γύρω στις 5 με 10 εκατομμύρια επιπλέον επισκέψεις το μήνα» πρόσθεσε ο κ. Δαγρές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/03/2021