Ελλάδα

Βρετανία: Θρίλερ με την εξαφάνιση του αδερφού του Δ. Άνθη

19.03.2021 | 17:42

Η αγωνία μεγαλώνει για τον Έλληνα που αγνοείται στη Βρετανία.

Ελλάδα και Βρετανία ψάχνουν τον Στάθη Άνθη,αδερφό του Δημήτρη Άνθη.
Το μήνυμα αναζήτησης του μάλιστα στη Βρετανία συνοδεύεται από ένα μήνυμα που τον προτρέπει να ζητήσει την βοήθεια των αρχών.

Ευστάθιε είμαστε εδώ για σένα όποτε εσύ είσαι έτοιμος. Μπορούμε να σε ακούσουμε, να μιλήσουμε για ότι βοήθεια χρειάζεσαι. Ναι περάσουμε ένα μήνυμα για σένα να σε βοηθήσουμε να είσαι ασφαλής.

«Όποιος γνωρίζει κάτι, αν ακούσει κάτι, ας επικοινωνήσει με τις Αρχές, με εμένα, όπου νιώθει καλύτερα. Είναι όλοι alert, όλοι οι φίλοι μας είναι alert. Αν είναι κάπου και μας ακούει, ή έχει δει ότι έχει κινητοποιηθεί η αστυνομία, εμείς… Να μην ντραπεί, να μην φοβηθεί. Εμείς είμαστε εδώ, τον αγαπάμε, να γυρίσει πίσω, να επικοινωνήσει μαζί μας.»

Σύμφωνα με την αστυνομία του Κίνγκσμπριτζ, ο 33χρονος «Stan», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του στην Αγγλία, σε ξενοδοχείο στο Ντέβον της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ενώ την καταγγελία οτι αγνοείται έκανε η σύντροφός του.

-Ποιος ενημέρωσε για την εξαφάνισή του;
-Η συγκάτοικός του. Καταλαβαίνετε ότι και αυτή της ασκείται μεγάλη πίεση και από την αστυνομία, γιατί είναι η τελευταία που τον είδε, και δεν αντέχει την ψυχολογική πίεση, καταλαβαίνετε. Ό,τι ήταν να πει στην αστυνομία, το έχει κάνει. Τώρα όλοι προσευχόμαστε στο να βρεθεί. Και κυρίως να βρεθεί ζωντανός. Το μόνο που τον απασχολούσε ήτανε ότι τρεις μήνες τώρα ήτανε χωρίς δουλειά, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, και τον είχε στρεσάρει λίγο η καραντίνα, αλλά δε θέλω να πιστεύω ότι έκανε κάτι κακό στον εαυτό του για αυτόν τον λόγο.

Τα ίχνη του αγνοούνται εδώ και 11 ημέρες και ένα από τα σενάρια, που η οικογένειά του ελπίζει να επαληθευθεί, είναι να βρίσκεται στο Πλίμουθ όπου μένουν αρκετοί φίλοι του.

«Οι έρευνες απ’ όσο γνωρίζω, γιατί μιλάμε με την αστυνομία της Αγγλίας στο Kingsbridge, συνεχίζονται κανονικά. Οτιδήποτε είναι δυνατόν να βοηθήσει να μη σταματήσουν οι έρευνες. Το διαβατήριό του είναι ακόμα στο δωμάτιο. Αν είχε επιστρέψει θα τον είχανε δει κάπου, θα τον είχανε πιάσει οι κάμερες, είτε από το αεροδρόμιο, είτε από τα τρένα.»

Έχω κάνει και εγώ κοινοποίηση στα δικά μου social και ευτυχώς είναι πάρα πολλοί φίλοι που είχα στην Αγγλία, που το έχουνε κοινοποιήσει και στο Πλίμουθ, και στο Μπράιτον. Αυτό που μας είπανε οι Αρχές είναι ότι κοιτούσαν στο Πλίμουθ επειδή είχε κάποιους φίλους εκεί πέρα. Τώρα κοιτάνε να μεγαλώσουν την εμβέλεια στην Αγγλία, να δούμε μήπως έχει πάει και κάπου αλλού, δηλαδή είναι όλα τα σενάρια πιθανά.

Για την ανεύρεση του 33χρονου βρετανικό σάιτ αναζήτησης αγνοουμένων ενώ σύμφωνα με όσους τον ειδαν τελευταία φορά φορούσε μία μουστρδί μπλούζα με κουκούλα και φερμουάρ, ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/03/2021

Ελλάδα