Ελλάδα

55 εθελοντές ιδιώτες γιατροί ρίχνονται στη «μάχη» του ΕΣΥ

19.03.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Λίγο πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου που έδωσε ο Υπουργός Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να μπουν την μάχη του κορωνοϊού, μόλις 55 έχουν ανταποκριθεί, με το Υπουργείο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επίταξης αν δεν καλυφθεί οικειοθελώς ο αριθμός των 200 γιατρών.

Λίγο περισσότεροι από πενήντα, είναι μέχρι αυτή τη στιγμή, οι ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας.

Τιμώντας τον όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη, ιδιώτες παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και αναισθησιολόγοι, μπαίνουν εθελοντικά στα χαρακώματα της πρώτης γραμμής του πολέμου ενάντια στον κορωνοϊό.

Τουλάχιστον 200 εθελοντές γιατρούς κάλεσε να συνδράμουν το ΕΣΥ ο Βασίλης Κικίλιας.

Στον ιατρικό σύλλογο Αθηνών είναι εγγεγραμμένοι 1500 παθολόγοι/πνευμονολόγοι/γενικοί ιατροί/αναισθησιολόγοι και ήδη έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους 48 εθελοντές.

Οι ιδιώτες γιατροί που θα εργαστούν στο ΕΣΥ θα αμειφθούν με 2000 ευρώ ενώ θα πληρωθούν επιπλέον τις εφημερίες.

Στον ιατρικό σύλλογο Πειραιά, από τους 320 ιδιώτες των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, οι 150 είναι 55 ετών και άνω, ενώ ακόμη 150 εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές και ήδη επικουρούν ασθενείς. Παρ όλα αυτά, ήδη 5 γιατροί έδωσαν το παρόν.

Από την άλλη, ιδιώτες γιατροί που ήδη περιθάλπουν μεγάλο όγκο ασθενών, δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τα ιατρεία τους, θεωρώντας ότι αυτό θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Η διορία των 48 ωρών που έδωσε ο υπουργός υγείας εκπνέει το βράδυ της Παρασκευής. Τότε το υπουργείο θα κληθεί να αποφασίσει αν η επιστράτευση είναι η μόνη διέξοδος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/03/2021