Ελλάδα

Κινηματογραφική διάρρηξη σε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη – Πήραν ό,τι βρήκαν & έγιναν καπνός

18.03.2021 | 20:36

Δεν χρειάστηκαν περισσότερο από ένα λεπτό για να σηκώσουν κινητά τελευταίας τεχνολογίας και όσα μετρητά βρήκαν μέσα στο κατάστημα οι πέντε διαρρήκτες που χτύπησαν επιχείρηση.

Είναι 03.00 τα ξημερώματα. 5 διαρρήκτες με ένα σιδερολοστό ανεβάζουν τα ρολά ενός καταστήματος με κινητά.

Τα ανεβάζουν τόσο ώστε να συρθούν από κάτω. Σπάνε τη γυάλινη πόρτα και εισβάλουν στο κατάστημα.

Στα χέρια τους κρατούν δύο πλαστικά τελάρα για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία. Βάζουν στόχο τις γυάλινες προθήκες με τα ακριβά κινητά. Όταν διαπιστώνουν πως δεν μπορούν να τις ανοίξουν, αρχίζουν να τις σπάνε με τον λοστό.

Σε δευτερόλεπτα αρπάζουν τουλάχιστον 20 κινητά αξίας πάνω από 14.000 ευρώ.

Ένας από τους 5 τρέχει και ανοίγει το συρτάρι του γραφείου ψάχνοντας για χρήματα. Εκεί βρίσκει ό,τι έχουν αφήσει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος από τις εισπράξεις της ημέρας.

Σε δευτερόλεπτα φτάνει και δεύτερος διαρρήκτης, βρίσκουν ακόμη και την κερματοθήκη, την βγάζουν από το συρτάρι, τη βάζουν πάνω στο γραφείο, αρπάζουν μια χούφτα κέρματα και φεύγουν.

Η διάρρηξη κρατημέ 40 – 50 δευτερόλεπτα. Το συνολικό κόστος της ζημιάς, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, μπορεί να φτάσει και τα 20.000 ευρώ.

Οι εικόνες του κλειστού κυκλώματος έχουν ήδη παραδοθεί στην αστυνομία που αναζητά τους δράστες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.