Πολιτική

Αύριο οι ανακοινώσεις για τη σταδιακή άρση των μέτρων

18.03.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εξέλιξη των μέτρων και τις αλλαγές στις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν από το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν μικρές προσαρμογές και όχι πλήρες άνοιγμα.

Έτσι αναμένεται ότι:

  • Θα επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, και με το αυτοκίνητο δηλαδή, με τον κωδικό «6».
  • Θα διευρυνθεί το ωράριο μετακίνησης και τα Σαββατοκύριακα δηλαδή θα υπάρχει απαγόρευση όχι από τις 18.00 αλλά από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ανοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και αρχαιολογικοί χώροι και την επόμενη Δευτέρα το λιανεμπόριο, με μήνυμα με το ονοματεπώνυμό μας στο νέο πενταψήφιο 13032 για αγορές εντός 3 ωρών και μία φορά την ημέρα.

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν αρχές Απριλίου και η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους αργότερα με περισσότερες πιθανότητες όσο θα πλησιάζουμε στο άνοιγμα του τουρισμού που έχει προσδιοριστεί για τις 15 Μαίου.

Τον τελευταίο λόγο για όλα έχουν οι λοιμωξιολόγοι που θα εξετάσουν τα μέτρα αύριο ένα προς ένα.
Στην κυβέρνηση λένε ότι κινούμαστε σε δύο πυλώνες:

  • Πρώτον, δεν παίρνουμε μέτρα που επιβαρύνουν επιδημιολογικά, κρατάμε εκείνα που δουλεύουν, διεύρύνουμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στο σύστημα υγείας και αυξάνουμε τα τεστ.
  • Δεύτερον, ενώ η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται αναζητούμε βαλβίδες αποσυμπίεσης ώστε να απλωθεί ο κόσμος σε ανοικτούς χώρους, περισσότερες ώρες.

Πελώνη: Βαλβίδες αποσυμπίεσης, όχι άνοιγμα

«Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία και αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης που μπορεί να ενεργοποιηθούν σ’ έναν κοντινό ορίζοντα. Πάντοτε βέβαια με κανόνες και αυξημένη προσοχή» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown επαναλαμβάνοντας ότι παρακολουθούμε και αξιολογούμε όλα τα δεδομένα.

.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/03/2021