Ελλάδα

Ανάσα ζωής για 2 χρονών αγοράκι λίγο πριν το παραλάβει η νεκροφόρα

18.03.2021 | 20:30

Με κομμένη την ανάσα ένα ολόκληρο χωριό στην Κρήτη περιμένει το θαύμα που θα κρατήσει στη ζωή το δίχρονο αγοράκι, που έπεσε σε βαρέλι, με ασβέστη και νερό. Όλοι θεωρούσαν ότι το παιδάκι είναι νεκρό μέχρι που η καρδιά του - τέσσερις ώρες μετά τον εντοπισμό του - έδωσε τα πρώτα σημάδια ζωής. Το παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το σώσουν.

Από τον θάνατο στη ζωή….Το πρώτο θαύμα έγινε. Η δυνατή καρδιά του 2χρονου αγοριού έδωσε σημάδια ζωής την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και ενώ όλοι το θεωρούσαν νεκρό. Τώρα όλοι περιμένουν ένα δεύτερο θαύμα.
το θαύμα που θα κρατήσει στη ζωή το αγοράκι από την Κρήτη που δίνει την μάχη στο νοσοκομείο του Ηρακλείου

«Τέλειωσαν όλα.. να δούμε μέχρι το βράδυ. Έμεινε πολύ ώρα χωρίς οξυγόνο το παιδί του δώσαν καλές βοήθειες στον χάρακα. Τώρα ο θεός αν θέλει… αχ αγόρι μου…»

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά… όσα χρειάστηκε η μητέρα του για να μεταφέρει τις σακούλες του σούπερ μάρκετ μέσα στο σπίτι… το αγοράκι έπεσε στο βαρέλι με το νερό

«Ούτε 5 λεπτα… το ψάχνανε… νομιζαν είχε μπει κατω από τα κρεβατια και μετα το ειδε η γιαγιά του… αυτό είναι όλο…»

Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα… παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών… όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει… το χωριό φόρεσε μαύρα.. μέχρι που η δυνατή καρδιά του έδωσε και πάλι σφυγμό…

Το πρωτο θαύμα εγινε!

Κάναμε το καθήκον μας λέει ο άνθρωπος που το επανάφερε στη ζωή

Από τον θάνατο το 2χρονο αγοράκι επέστρεψε στη ζωή…

Το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνομένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου

Οι γονείς του παιδιού, οι συγγενείς, ολόκληρο το χωρίο περιμένει στο προαύλιο του νοσοκομείου.. όλοι ελπίζουν να ακούσουν ένα καλό νέο…

Όλοι ελπίζουν σε ένα δεύτερο θαύμα.

«Μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το δίχρονο αγοράκι 

Το 2χρονο αγοράκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου είναι διασωληνωμένο και σύμφωνα με το νεότερο ανακοινωθέν παρά την πολλαπλή υποστήριξη όλα τα μέσα η ανταπόκριση του είναι φτωχή.

Υπάρχει συνεχής επικοινωνία των γιατρών με τους γονείς οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για την βαριά κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί τους. Τραγική φιγούρα εδώ στο νοσοκομείο είναι η μητέρα και γιαγιά του παιδιού που ήταν και εκείνη που εντόπισε το δίχρονο αγοράκι χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο βαρέλι.

Οχρόνος εδώ κυλά βασανιστικά. Έχουν μαζευτεί αρκετοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας έξω από το νοσοκομείο για να σταθούν στο πλευρό των γονιών οι οποίοι νωρίτερα το απόγευμα ζήτησαν να το αγοράκι τους να βαπτιστεί όπως και έγινε δίνοντάς του το όνομα Ζαχαρίας.

Οι εικόνες που επικράτησαν στον διάδρομο του νοσοκομείου ήταν σπαρακτικές. Όλοι πλέον προσεύχονται σε ένα δεύτερο θαύμα για τον μικρό Ζαχαρία που απέδειξε χθες ότι είναι μαχητής.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/03/2021

Ελλάδα