Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών: «Δε θα σταματήσει η στοχοποίηση αν βουλευτές μάς αποκαλούν φασιστοειδή»

17.03.2021 | 09:47

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της βίας στο πρόσωπό τους, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αστυνομικοί έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στο σημείο βρίσκονται συμβολικά μόλις 18 αστυνομικοί, λόγω των περιοριστικών μέτρων, οι οποίοι κρατούν πανό 20 μέτρων σχετικά με το πώς θέλουν οι ίδιοι την αστυνομία και κατά της στοχοποίησης των αστυνομικών.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη και όχι μια αστυνομία που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και να ρίχνεται στην πυρά για την επίλυση κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή ζούμε μια στοχοποίηση τρομερή, με καθημερινές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη στις αστυνομικές υπηρεσίες. Φτάσαμε στο σημείο να μπαίνουν γκαζάκια στα σπίτια των αστυνομικών», είπε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Δε θα σταματήσει η στοχοποίηση αν εκλεγμένοι βουλευτές από το βήμα της Βουλής μας αποκαλούν φασιστοειδή, και ασκέρι εγκληματιών. Θα πρέπει όλοι να αποφασίσουν ποια αστυνομία θέλουν. Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Προχωρήσαμε και σε προτάσεις. Στις 19/12/19 καταθέσαμε πρόταση για κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος, ώστε να ελέγχονται και οι αστυνομικοί και να υπάρχει καταγεγραμμένο όλο το περιστατικό. Εδώ και δεκαετίες, ακραίες μειοψηφίες πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, και δυστυχώς η δράση τους συνεχίζεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 17/03/2021

Ελλάδα