Ελλάδα

Ο 23χρονος Ιάσονας δίνει ζωή σε 6 ασθενείς με τα όργανά του

17.03.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους του χάρισε φεύγοντας από τη ζωή, ο 23χρονος Ιάσονας. Η οικογένεια του νεαρού που τραυματίστηκε βαριά στο τροχαίο της Βουλής και δεν επανήλθε ποτέ, δώρισε τα όργανά του σε έξι ασθενείς, αλλάζοντας τη μοίρα τους...

Εκείνος “έφυγε” όμως δινει ζωή σε 6 ασθενείς. . Αποδεικνύοντας έμπρακτη ανθρωπιά και μεγαλείο ψυχής, η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα, που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, δώρισε τα όργανα του, προσφέροντας απλόχερα την ελπίδα σε συνανθρώπους μας, που η υγεία τους βρισκόταν σε οριακό σημείο.

Η καρδιά, τα νεφρά, οι πνεύμονες, τα μάτια και το δέρμα του Ιάσονα θα δώσουν ζωή σε περισσότερους από έξι ασθενείς. ι. ‘Ήταν άλλωστε ένα γενναιόδωρο παιδί, που ήθελε πάντα να δίνει, όπως λένε οι δικοί του.

«Σήμερα έγινε μία πράξη αγάπης. Μία οικογένεια έδωσε τα όργανα του παιδιού της για να σωθούν έξι ασθενείς».

Η διαδικασία αφαίρεσης των ζωτικών οργάνων του 23χρόνου μοτοσικλετιστή πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό του «Λαϊκού» και του «Ωνασείου». Λίγες ωρες μετά, η μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο σε έναν άνδρα ηλικίας 40 με 50 ετών, ήταν γεγονός.

«Είναι επιτυχημένη, σε έναν άνθρωπο που είχε μηχανική καρδιά για δύο χρόνια. Πιστεύουμε αυτή η επέμβαση να τον απελευθερώσει».

Δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη, είναι οι λήπτριες των νεφρών του Ιάσονα.

Οι δύο λήπτριες, 50 ετών, έκαναν για περισσότερο από οκτώ χρόνια αιμοκάθαρση. Σήμερα συγκινημένες έμαθαν ότι θα αρχίσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης.

«Μέσα από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση προκύπτει ζωή για κάποιους άλλους συνανθρώπους μας»

Το δέρμα το οποίο πήραν από τον νεαρό μοτοσικλετιστή θα δοθεί σε εγκαυματίες.

Την ίδια ώρα, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για τον τροχονόμο που μίλησε απρεπώς σε διανομέα, αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη. Ο τροχονόμος μετακινήθηκε εκτός υπηρεσίας της Τροχαίας σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/03/2021