Υγεία

Γιαννάκος: Πολύ ανησυχητική η κατάσταση στην Αττική – 53 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

17.03.2021 | 16:51 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο LIVE NEWS για τον τιτάνιο αγώνα που δίνει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων κόντρα στην πανδημία.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος σε δύσκολη θέση βρίσκεται εκτός της Αττικής και η Θεσσαλονίκη, όπου στο Ιπποκράτειο διπλασιάστηκαν χθες οι εισαγωγές λόγω κορωνοϊού και έφτασαν στο μισό από όσο ήταν τον Νοέμβριο, όπου σημειώθηκε «μπλακ άουτ».

«Στην Αττική πράγματι η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, εμείς μετρήσαμε 53 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας ότι οι 12 εξ αυτών ήταν στο «Γεννηματάς», οι 9 στο Σισμανόγλειο, 8 στη Νίκαια, 7 στο Τζάνειο, τρεις στο Λαϊκό και το Θριάσιο.

«Το μεμπτό εδώ, δεν είναι η επιλογή ασθενών όπως αυτό απεδείχθη και από τα ρεπορτάζ που είχατε ότι γίνεται, αλλά το μεμπτό είναι ότι θα πρέπει να φτιάξουμε περισσότερες ΜΕΘ γιατί οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να κάνουν αυτό» τόνισε για την έλλειψη κλινών ΜΕΘ ο κ. Γιαννάκος, συμπληρώνοντας πως «βέβαια μετράει η ηλικία, αλλά κάθε ο κάθε άνθρωπος όμως ανεξάρτητα αν είναι ηλικιωμένος ή όχι, επειδή πληρώνει μια ζωή φόρους, θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να δώσει τη μάχη την ύστατη για τη ζωή του μέσα από ένα κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/03/2021