Ελλάδα

Κορωνοϊός: Δραματικές προβλέψεις ειδικών – Θα έχουμε υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων & διασωληνωμένων

17.03.2021 | 18:28 Eνσωμάτωση

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για περισσότερα από 3.000 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.

«Θα δούμε περισσότερα κρούσματα»

Ωστόσο, μιλώντας στο MEGA, o Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, έκανε δραματικές προβλέψεις ότι δυστυχώς την επόμενη εβδομάδα θα δούμε μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

«Η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς προς το τέλος του μήνα».

Βάσει αυτών των στοιχείων, οποιοδήποτε άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων φαντάζει δύσκολο και σίγουρα θα πάει πίσω, αφού η «συζήτηση για το άνοιγμα είναι θετική αλλά είναι λάθος, με την αίσθηση ότι θα είναι όλα καλά. Δεν είναι όλα καλά».

«Τριπλή η λύση»

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι η λύση για να βγούμε από την πανδημία είναι τριπλή και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σοβαρή εφαρμογή των μέτρων «όπως τον Απρίλιο του 2020».

Κρίσιμο είναι και το ζήτημα επάνδρωσης του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς.

«Θα έπρεπε να έχουν ήδη εμφανιστεί γιατροί. Είμαστε σε πόλεμο, είναι η ώρα να βάλουμε όλοι πλάτη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι το μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί.

Κατηγορηματικά αρνητικός παρέμεινε για οποιοδήποτε άνοιγμα δραστηριοτήτων, αφού μια τέτοια κίνηση θα φέρει έκρηξη κρουσμάτων και είναι πρακτικό αδύνατο να συμβεί αυτό καθώς όλα θα καταρρεύσουν

«Θα έχουμε επιβάρυνση. Αν συμβεί αυτό, θα καταρρεύσουν όλα», κατέληξε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/03/2021