Κόσμος

Αποτροπιασμός στην Βρετανία για τη δολοφονία Έβεραρντ

14.03.2021 | 13:43 Eνσωμάτωση

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για την απαγωγή και την δολοφονία της 33χρονης Σάρα Έβεραντ πριν από μία εβδομάδα στο νότιο Λονδίνο.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν πως ο δράστης της απαγωγής και της στυγερής δολοφονίας είναι εν ενεργεία αστυνομικός.

Το άγριο έγκλημα έφερε και την τοποθέτηση του ίδιου του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Ο 48 χρονος Κούζενς που από τον περασμένο Σεπτέμβριο υπηρετούσε σε θέσεις φύλαξης διπλωματικών αντιπροσωπειών και πρεσβειών, φέρεται να τεμάχισε και να έκαψε την άτυχη 33χρονη. Βρετανικά μέσα αναφέρουν πως το πτώμα της Έβεραντ βρέθηκε τεμαχισμένο σε σακούλες ενώ η αναγνώριση έγινε με ταυτοποίηση της οδοντοστοιχίας της.

Μετά την σημερινή πρώτη ακρόαση από τους δικαστές, ο Κούζενς αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα ενώπιον ποινικού δικαστηρίου προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραμείνει υπό κράτηση ή θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ονόματα από 100 γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους συζύγους τους τον τελευταίο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο διαβάζονται στην Βρετανική Βουλή, φόρος τιμής στα θύματα.

Η δολοφονία της Σάρα Έβεραντ έχει εντείνει τις συζητήσεις για την ασφάλεια των γυναικών. Βίραλ έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η χειρονομία κινδύνου στην οποία ο άνθρωπος που κινδυνεύει μπορεί κλείνοντας τον αντίχειρά του μέσα στην παλάμη του να ειδοποιήσει τους γύρω του.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/03/2021