Πολιτική

Ο Γιώργος Κυρίτσης απαντάει στο MEGA για την ανάρτησή του για την αστυνομία στα πανεπιστήμια που προκάλεσε αντιδράσεις

12.03.2021 | 09:23

Να πάρει πίσω τον νόμο για τα πανεπιστήμια κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κυρίτσης, λέγοντας πως όταν η Αστυνομία μπει στα πανεπιστήμια «κάθε εβδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης».

Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Twitter για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Αν δεν θέλετε τέτοιες εικόνες, πάρτε πίσω τον ν. Κεραμέως. Όταν βάλετε αστυνομία στα πανεπιστήμια, κάθε βδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης».

«Πώς ακούγεται σαν απειλή; Πρέπει κάποιος να βλέπει πολύ ανάποδα τα πράγματα για να το βλέπει ως απειλή. Είδαμε την περασμένη Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μέρα μεσημέρι, πάνοπλοι αστυνομικοί να ξυλοκοπούν βάναυσα έναν μεταπτυχιακό φοιτητή του Πολυτεχνείου. Λέμε εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ ότι αν μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, θα έχουμε τέτοιες είδους καταστάσεις», σχολίασε ο ίδιος μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA σχετικά με την ανάρτησή του που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Είναι αντίθετοι η αστυνομία, οι πρυτάνεις και οι φοιτητές. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον νόμο. Όταν ανέλαβε η ΝΔ ψήφισαν και ένα νόμο για το άσυλο. Μετά από κάποιους μήνες αποφάσισαν ότι δεν είναι αρκετό η αστυνομία να παρεμβαίνει όταν υπάρχει αξιόποινη πράξη, αλλά να υπάρχει μόνιμος αστυνομικός στο χώρο, κάτι που δε συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη», συνέχισε ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Επιμένεις να λες αυτά που λέει η Πελών και τα Παραπολιτικά, λέγοντας ψέματα. Δεν είχε κανένα στοιχείο απειλής η ανάρτησή μου. Με βάση την εμπειρία που έχουμε όλοι, βλέπουμε που πηγαίνουν τα πράγματα. Είπα ότι κάθε μέρα θα δέρνονται φοιτητές αν μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια. Όποιος θέλει μπορεί να καταλάβει ό,τι θέλει. Ήταν απολύτως σαφές αυτό που είπα», τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης απευθυνόμενος στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 12/03/2021

Πολιτική