Πολιτική

Έντονη αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

12.03.2021 | 20:45

Μετωπική σύγκρουση είχαν στη Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Η σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή ήταν μετωπική αλλά χωρίς ακρότητες.

«Η πολιτική σας αποτυχία στο μέτωπο της πανδημίας είναι πανθομολογούμενη» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: «Είστε ψεύτης. Για μια ακόμη φορά είστε ψεύτης».

«Και δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων, είναι η οργή των νοικοκυραίων. Αυτή την οργή να φοβάστε κ. Μητσοτάκη» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας για να δημιουργήσετε και πάλι νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους» απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Που προέκυψαν τα νέα κρούσματα στις 29 οκτωβρίου; Στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη που αφήνατε τον κόσμο να σουλατσάρει στις παραλίες και στις καφέτεριες και στις εκκλησίες;» τόνισε ο κ. Τσίπρας, με τον κ. Μητσοτάκη να υπογραμμίζει: «Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα η αντιπολίτευση στηρίζει ανοικτά εν μέσω κορονοιού δημόσιες διαδηλωσεις αναλαμβάνοντας το ρίσκο;».

«Αυτό για το οποίο πιο πολύ σας κατηγορώ κ. Μητσοτάκη είναι οτί εσείς προσωπικά είστε ο ενορχηστρωτής αυτής της έντασης» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: «Σας επιστρέφω το ‘κατηγορώ’ γιατί ενσαρκώνετε το φανατισμό και την υποκρισία».

«Είμαι υποχρεωμένος να σας προειδοποιήσω ότι η βία τρέφει τη βία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Το δικό μας σύνθημα είναι ότι ο διάλογος γεννά διάλογο, ο διάλογος γεννά πρόοδο» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.

Υπήρχε κλίμα έντασης γενικά στην αίθουσα της ολομέλειας. Και τους δύο τους διέκοψαν ενώ ήταν στο βήμα. Τον πρωθυπουργό όταν έλεγε για τις κάμερες στους αστυνομικούς, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρθηκε στις δυο ιδιωτικές κλινικές που γίνονται νοσοκομεία Covid.

Ο πρωθυπουργός έκανε και ανάρτηση με τις 4 προτάσεις του για τον περιορισμό της αστυνομική βίας: Κάμερες στους αστυνομικούς, ψυχομετρικά τεστ, αναβάθμιση σπουδών και ενίσχυση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 12/03/2021

Πολιτική