Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Βαρύ «οπλοστάσιο» εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ – Μολότοφ, σιδερόβεργες & λοστοί

11.03.2021 | 20:38

Αυτό που σόκαρε τους αστυνομικούς στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης ήταν το οπλοστάσιο που εντόπισαν.

Εκρηκτικές μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας βολής, καπνογόνα, λοστοί και μάρμαρα.

Εκατοντάδες νεαροί εμφανίστηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Τρίτης έτοιμοι για όλα, με ένα οπλοστάσιο που μετέτρεψε την περιοχή σε πεδίο μάχης.

Οι εκρηκτικές βόμβες μολότοφ

Οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας μιλούν για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο από ομάδες που είχαν στα χέρια τους ένα σκληρό οπλοστάσιο.

Λίγη ώρα πριν την ένταση των επεισοδίων στο άλσος της Νέας Σμύρνης εντόπισαν τσάντες με μολότοφ σε πλαστικά μπουκάλια.

Οι νεαροί τις είχαν αφήσει εκεί για να εφοδιαστούν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Πρόκειται για μολότοφ σε πλαστικά μεγάλα μπουκάλια του νερού που περιέχουν ένα μείγμα εύφλεκτων υγρών και είναι τυλιγμένα με δυναμίτη. Είναι οι εκρηκτικές βόμβες μολότοφ.

Οι μολότοφ σε πλαστικό μπορούν να εκραγούν στον αέρα σαν φλεγόμενες μπάλες ή να κυλήσουν στο οδόστρωμα, η φωτιά όμως δεν σβήνει εύκολα με το νερό και μπορούν να προξενούν δολοφονικά εγκαύματα.

Οι ταραξίες έδιναν μάχη με τους αστυνομικούς για δύο ολόκληρες ώρες. Η εικόνα με την επίθεση στον νεαρό αστυνομικό σόκαρε το πανελλήνιο.

Με σιδερόβεργες και λοστούς εξαντλούν το μένος τους προς τον αστυνομικό που είναι αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Μία φωτοβολίδα ευθείας βολής φεύγει από τα χέρια διαδηλωτή προς τη μεριά των ανδρών της αστυνομίας. Καπνογόνα παντού. Πέτρες και μάρμαρα μετατρέπονται σε όπλα.

Η Νέα Σμύρνη μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μεγάλες ποσότητες μπετόβεργων και σιδερολοστών που μαρτυρούν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τις ανθρωποκτονικές προθέσεις των ταραξιών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.