Κόσμος

Αναλαμβάνει δράση η βασίλισσα Ελισάβετ μετά τη συνέντευξη Χάρι – Μέγκαν

11.03.2021 | 13:39 Eνσωμάτωση

Την κατάσταση στα χέρια της φαίνεται πως παίρνει η βασίλισσα Ελισάβετ μετά το σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες Μέγκαν και Χάρι ότι έπεσαν θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς στο Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα θα επιχειρήσει να γεφυρώσει τις διαφορές με το ζευγάρι, γράφει ο βρετανικός Τύπος, ενώ παραιτήθηκε γνωστός παρουσιαστής που κατηγόρησε τη Μέγκαν ότι ψεύδεται ασύστολα.

Κλάδο ελαίας στο ζευγάρι Μέγκαν και Χάρι αναμένεται ότι θα τείνει η Ελισάβετ με τηλεφώνημα στον εγγονό της τις επόμενες ημέρες. Όμως, όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος, μέχρι τότε δεν πρόκειται να ακουστεί ούτε λέξη από το Μπάκιγχαμ για τις κατηγορίες για ρατσισμό στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας καθώς η βασίλισσα έχει απαγορεύσει ρητά στο προσωπικό να συζητά το ζήτημα δημόσια.

Επιθετικός απέναντι στη Μέγκαν παραμένει ο παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν μετά την παραίτηση του από το ITV, την οποία αρκετοί στη Βρετανία χαρακτηρίζουν ως απόλυση.

Η πρωινή εκπομπή του ITV ξεπέρασε για πρώτη φορά σε τηλεθέαση την εκπομπή του BBC κατά την τελευταία ημέρα της παρουσίας του Πιρς Μόργκαν σε αυτή. Προηγήθηκαν πάνω από 40.000 καταγγελίες τηλεθεατών εναντίον του παρουσιαστή και του καναλιού στην αρμόδια βρετανική αρχή.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τη σκυτάλη πήραν οι σατιρικές εκπομπές.

Στο πλευρό του ζεύγους τάχθηκε και η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ χαρακτηρίζοντας τη Μέγκαν παράδειγμα προς μίμηση, ως μια γυναίκα που σπάει τους κανόνες δίνοντας κουράγιο σε όλες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/03/2021