Ελλάδα

Τρομακτική πίεση στα νοσοκομεία – Μ. Παγώνη στο MEGA

09.03.2021 | 16:48 Eνσωμάτωση

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά κυρία Ματίνα Παγώνη μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την επικρατούσα κατάσταση στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Μάχη προκειμένου να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αττικής δίνουν οι υγειονομικές αρχές.

Δυστυχώς τα νούμερα στις νοσηλείες και τις εισαγωγές δεν είναι καλά, ενώ τα εξιτήρια είναι λιγότερα σε αριθμό με αποτέλεσμα να μην σημειώνεται αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη η εφημερία στο Γεννηματάς ήταν πολύ δύσκολη. «Στα 130 κρεβάτια, τα 120 είναι κατειλημμένα. Όσον αφορά τη ΜΕΘ τα 16 κρεβάτια ήταν γεμάτα, τώρα έχει αδειάσει το ένα, όπου θα πάρει έναν διασωληνωμένο ασθενή, και οι άλλοι τρεις θα μεταφερθούν».

«Η μεταφορά των ασθενών αυτών προχωράει», εξήγησε, ενώ ερωτηθείσα για την ατμόσφαιρα στο νοσοκομείο τόνισε: «έχουμε συνηθίσει, γενικά οι εφημερίες μας είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Έχουμε και non covid περιστατικά. Οι μέρες είναι πολύ δύσκολες, ελπίζουμε να φτάσουμε στο peak αύριο – μεθαύριο και μετά να ξεκινήσει μια μείωση, για να πάμε καλύτερα και να αλλάξει η ζωή μας. Δεν αντέχουμε σε αυτές τις συνθήκες».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/03/2021