Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μεταλλάξεις & κρούσματα «πνίγουν» τα νοσοκομεία – Τι λένε οι ειδικοί

09.03.2021 | 18:27 Eνσωμάτωση

Ένας από τους μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, σήμερα η χώρα μας ανακοίνωσε 3.215 μολύνσεις.

«Είχαμε προβλέψει αυτά τα νούμερα»

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, σημείωσε ότι οι αριθμοί αυτοί των κρουσμάτων είχαν προβλεφθεί εδώ και καιρό από τα προγνωστικά μοντέλα.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι 1 ή 2 ήμερες», επισήμανε ο κ. Τζανάκης για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και τόνισε ότι πιο ανησυχητικό είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν περίπου 400 κρούσματα.

«Αυτός ο ιός μας επιφυλάσσει πάρα πολλά πράγματα», υπογράμμισε ο καθηγητής, λέγοντας ότι πλέον έχουν μπει στο παιχνίδι και οι μεταλλάξεις που αναδιαμορφώνουν τα δεδομένα.

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία που δίνουν τα μοντέλα σχετικά με του διασωληνωμένους, οι οποίοι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν φτάσει τους 600.

Με αυτά τα δεδομένα, το ενδεχόμενο άνοιγμα της οικονομίας στο τέλος Μαρτίου, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, μπορεί να συμβεί, όπως λέει ο καθηγητής, κάτω από προϋποθέσεις.

«Μπορούμε με σχετική ασφάλεια και προσοχή να ανοίξουμε».

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι θα: «πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και ευθύνης, έτσι ώστε η πανδημία, με τα υπόλοιπα μέτρα, να κατασταλεί», ενώ με γρήγορους ρυθμούς θα πρέπει να προχωρήσουν και οι εμβολιασμοί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/03/2021