Ελλάδα

Στα όρια του το ΕΣΥ – Ψάχνουν εναγωνίως κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

09.03.2021 | 16:49 Eνσωμάτωση

Έφτασαν λίγες ώρες από την παρουσίαση του οδικού χάρτη για την επαναφορά στην κανονικότητα για να χτυπήσει ο κορωνοίος με νέα δυναμική.

Τα πάντα παραμένουν ανοχτά και όλα θα κριθούν από το πώς θα εξελιχθεί η μάχη της πανδημίας. Μία μάχη δύσκολη με τις μεταλλάξεις να τα αλλάζουν όλα.

Πανελλαδικά, οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό έφτασαν τους 471. Το 61% εντοπίζονται στην Αττική, όπου χθες έγιναν 216 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σήμερα το πρωί, η κάμερα του Live News βρέθηκε εκεί που δίνεται η μάχη, στην πρώτη γραμμή, στην εφημερία, στις κλινικές covid. Στην Νίκαια 3 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Το Γεννηματάς βρήκε εκτός μάχης. Γέμισε. 59 εισαγωγές στην εφημερία και τα κρεβάτια ΜΕΘ γεμάτα

Απολογισμός πολέμου, με τους ασθενείς να μην έχουν εντατική, με τα νοσοκομεία να μην αντέχουν, με τα χειρότερα να είναι μπροστά. Μόνο στην Αττική αναζητούνται εναγωνίως 12 κρεβάτια ΜΕΘ εδώ και τώρα. Η δήλωση σοκ έγινε νωρίς το πρωί στην κάμερα του MEGA.

Είναι δύο περιστατικά στο Γενικό Κρατικό Αθηνών και 12 σε όλη την Αττική τα οποία χρειάζονται αμέσως νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Το σύστημα έφτασε τις αντοχές του και η επιστράτευση των ιδιωτικών νοσοκομείων έρχεται ως τελευταία λύση ο πρόεδρος των ιδιοκτητών κλινικών όμως λέει πως δεν υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.

Καθώς την σημερινή ημέρα από νωρίς το πρωί όλα δείχνουν έκρηξη κρουσμάτων το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως εθελουσίως στο ΕΣΥ περνούν το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ. Τα επιπλέον κρεβάτια έρχονται την στιγμή που οι επιστήμονες βλέπουν τουλάχιστον δύο δύσκολες εβδομάδες μπροστά και τα κρούσματα να εκτινάσονται στα 3100

Οι επιστήμονες παραμένουν διχασμένοι και ως πως το προς θα πρέπει να γίνει το άνοιγμα της αγοράς. Κάποιοι επιμένουν στα περιοριστικά μέτρα και άλλοι ποντάρουν στο άνοιγμα αλλά με αυστηρό έλεγχο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης από την άλλη πάντως επέμεινε πως το σχέδιο για άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι στο τραπέζι και προχωράει κανονικά Το λιανεμπόριο θα ανοίξει 22 ή 29 Μαρτίου και στα μέσα Απριλίου είναι πιθανό να ανοίξει η εστίαση.

Ο προσανατολισμός μας δεν είναι για click away αυτή την φορά είναι για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου. Τώρα θα έχουμε ένα SMS αποκλειστικά για το λιανικό εμπόριο το οποίο θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε την ροή στους δρόμους, αυτό το SMS δεν θα μπορείς να το στέλνεις για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο 24ώρο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τα σχολεία το σχέδιο λόγω των εξετάσεων είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ενώ στα μέσα Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός, τον Ιούνιο είναι πιθανό να ανοίξουν και τα μπαρ

Όπως μεταδίδει η Δέσποινα Γεωργιάδου από τον Ευαγγελισμό τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται συνεχώς για να μεταφέρουν περιστατικά covid.

Ο Ευαγγελισμός έχει σήμερα εφημερία και όπως όλα δείχνουν τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα μέχρι το πρωί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/03/2021