Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Μάχες σε κάθε σημείο της πόλης

09.03.2021 | 20:10

Πίσω ακριβώς από τον Άγιο Σώστη πολύ μακριά δηλαδή από την πλατεία της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν νεαροί που αποσπάστηκαν από την πορεία. Μετά τα επεισόδια χωρίστηκαν και ακολούθησε κυνηγητό με τους αστυνομικούς.

Υπάρχουν παντού κάδοι καμένοι…

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα. Οι νεαροί έφτασαν περίπου 50 μέτρα μακριά από τις πρώτες κλούβες. Πέταξαν βόμβες μολότοφ, μάλιστα είχαν και πιστόλια φωτοβολίδων στην κατοχή τους και μπορούσαν και πυροβολούσαν προς το αστυνομικό τμήμα με πιστόλια.

Στην οδό Πλαστήρα στην παράλληλη της λεωφόρο Συγγρού και έχουν φτάσει μέχρι τον Άγιο Σώστη οι συγκρούσεις και κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε χρήση χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε όλο τα στενά.

Πολίτες προσπαθούν απομακρύνουν προκειμένου να σώσουν τα αυτοκίνητά τους. Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.

Πολύ δύσκολα μπορεί να προσεγγίσει τα σημεία και η πυροσβεστική γιατί παντού υπάρχουν κάδοι που φλέγονται. Παντού υπάρχει κόσμος ο οποίος δεν αφήνει τα πυροσβεστικά οχήματα να μπουν τρέχοντας.

Κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τους κάδους από την μέση του δρόμου και υπάρχουν πολλοί φλεγόμενοι κάδοι. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα.

Οι πολίτες με τα κλειδιά στο χέρι με έναν πυροσβεστήρα, με ένα λάστιχο προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές έτσι ώστε να απομακρύνουν τους κάδους.

Διμοιρίες των ΜΑΤ πηγαίνουν σε κάθε στενό στη λεωφόρο συγγρού προκειμένου να απομακρύνουν τους νεαρούς που κινούνται κατά ομάδες και προκαλούν τους αστυνομικούς.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/03/2021

Ελλάδα