Υγεία

Σοφία Πουρίκη: Στα νοσοκομεία δουλεύουμε στα όριά μας

08.03.2021 | 17:09 Eνσωμάτωση

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση στο "Σωτηρία", τόνισε η πνευμονολόγος και εντατικολόγος Σοφία Πουρίκη, μιλώντας στο LIVE NEWS. 

«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από τις κλινικές. Είμαστε γεμάτοι. Στις άλλες μονάδες υπήρχαν ένα ή δύο κρεβάτια» σημείωσε η κυρία Πουρίκη, υπογραμμίζοντας πως από τη στιγμή που αδειάζει ένα κρεβάτι, γεμίζει στις επόμενες 2 ή 3 ώρες.

«Οι ηλικίες που νοσηλεύουμε και διασωληνώνουμε είναι 50-60 χρονών, κάτι που δεν ήταν σύνηθες στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, ούτε τον Νοέμβριο, ούτε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο» πρόσθεσε η εντατικολόγος του «Σωτηρία», προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί «αφενός μεν από το γεγονός ότι οι μεγάλες ηλικίες έχουν εμβολιαστεί οπότε προφυλάσσουν απέναντι στις μεγάλες επιπλοκές της νόσου και αφετέρου έχουμε τη βρετανική μετάλλαξη που μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα».

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες με εμφανή τα σημάδια από τις μάσκες στο πρόσωπό της, η κυρία Πουρίκη υπογράμμισε ότι αυτή είναι πλέον η καθημερινότητά τους. «Κάθε μέρα μπαίνουμε με όλα τα μέτρα προστασίας, με όλα τα απαραίτητα υλικά τα οποία που χρειάζονται προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας» πρόσθεσε.

«Οι εφεδρείες λιγοστεύουν συνεχώς. Δουλεύουμε στα όριά μας» πρόσθεσε η πνευμονολόγος του «Σωτηρία», εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει μονάχα η σωματική κόπωση που εδώ και ένα χρόνο δουλεύουμε εντατικά και στο κόκκινο. Πλέον υπάρχει και η ψυχική ένταση και χάνουμε και τα όριά μας όσον αφορά το ψυχικό κομμάτι».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/03/2021