Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η μείωση των κρουσμάτων θα φέρει άρση των περιορισμών λένε οι ειδικοί – «Αν δεν προσέξουμε, θα ξεκινήσουμε από την αρχή»

08.03.2021 | 18:30 Eνσωμάτωση

Σε τετραψήφια επίπεδα επιμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.165 νέες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής Νανοτεχνολογίας του τμήματος φυσικής ΑΠΘ, επισήμανε ότι για να μπορέσει η κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για σταδιακό άνοιγμα από το τέλος του Μάρτη, θα πρέπει υπάρξει αισθητή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

«Θα πρέπει να εξασφαλίσει στις 19 του μηνός ότι τα κρούσματα είναι σε πολύ χαμηλό αριθμό, από 300 και κάτω. Εάν το κατορθώσει, θα μπορεί κανείς να πει με κάποια ασφάλεια ότι μπορεί να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες».

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, οι οποίες έχουν επικρατήσει στη χώρα και δίνουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων αφού μεταδίδουν γρηγορότερα τον ιό, ο κ. Λογοθετίδης σημείωσε ότι όσο γρήγορα μεταδίδεται η μετάλλαξη, τόσο εύκολα μπορεί να καμφθεί και να υπάρξει αποκλιμάκωση αν τα περιοριστικά μέτρα λειτουργούν σωστά.

«Αν δεν έχουν αποδώσει, τότε η κυβέρνηση πρέπει να οργανωθεί και να πάρει κατάλληλα μέτρα».

Ο καθηγητής επισήμανε πως το άνοιγμα των καταστημάτων την περίοδο των εκπτώσεων «μας έφερε ενάμιση μήνα πίσω» και αν δεν προσέξουμε τώρα «θα πάμε από την αρχή».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/03/2021