Ελλάδα

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τις εικόνες βίας στη Νέα Σμύρνη – Τι υποστηρίζει η δικηγόρος του αστυνομικού

08.03.2021 | 17:52 Eνσωμάτωση

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης που βρέθηκαν μπροστά στα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, η Δώρα Αλεξανδρή αναφέρθηκε στα όσα έγιναν εκείνη τη στιγμή και για τη δική της συμμετοχή στο περιστατικό. «Ρώτησα γιατί τον χτυπάνε και μου απάντησαν “γιατί δεν δείχνει ταυτότητα”» σημείωσε η κυρία Αλεξανδρή.

Επίσης, ο κ. Γιάννης που ήταν ο άνθρωπος που κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο, υποστήριξε ότι δεν είδε κάποια πρόκληση από την πλευρά του ατόμου που δέχθηκε την επίθεση προς τους αστυνομικούς.

«Είχε προηγηθεί αξιόποινη πράξη» υποστηρίζει η πλευρά του αστυνομικού

Η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος του αστυνομικού που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά με το πτυσσόμενο γκλοπ τον νεαρό, υποστήριξε μιλώντας στο LIVE NEWS ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού σε πολίτη», τονίζοντας ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή.

«Στην προκειμένη περίπτωση έχει προηγηθεί αξιόποινη πράξη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας» σημείωσε η κυρία Βαρελά, προσθέτοντας πως «ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας».

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κυρία Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/03/2021