Ελλάδα

Κορωνοϊός: Θέμα ωρών η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown – Άδειασαν πάρκα, πλατείες και παραλίες

07.03.2021 | 19:50 Eνσωμάτωση

Θέμα λίγων ωρών είναι να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση του lockdown που τυπικά λήγει την Καθαρά Δευτέρα. Μιλώντας στο MEGA ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκαθάρισε ότι με 2 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση, ενώ ο καθηγητής Τζανάκης εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα τα κρούσματα θα εκτοξευτούν στις 3 χιλιάδες. Σήμερα πάντως που ολοκληρώθηκε το πρώτο σαββατοκύριακο με αυστηρότερα μέτρα η κάμερα του MEGA κατέγραψε υποτονική κίνηση, με εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας όπου πολίτες έτρεχαν να κάνουν rapid test.

Άδειοι δρόμοι, ελάχιστος κόσμος στις παράλιες και κοσμοσυρροή στα δωρεάν rapid test. Αυτή ήταν η εικόνα της Αττικής την Κυριακή, γεγονός που αποτυπώνει και την αγωνία των πολιτών για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα του λεκανοπεδίου.

«Βράζει» το κέντρο της Αθήνας

Την Δευτέρα 1 Μαρτίου είχαμε 159 κρούσματα. Την Τρίτη 318. Την Τέταρτη τα κρούσματα αυξήθηκαν κι άλλο φτάνοντας τα 327. Την Τσικνοπέμπτη υπήρξε μια μικρή μείωση ενώ την Παρασκευή 314. Το Σάββατο τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 288.

Προς αναβολή η χαλάρωση των μέτρων 

Τα περισσότερα από 2 χιλιάδες νέα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά προβληματίζουν τους ειδικούς, οι οποίοι μάλιστα κάνουν δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη τις επόμενες ημέρες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων από τις 16 Μαρτίου φαίνεται πως πάει προς αναβολή.

Να σημειωθεί ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η επανεκκίνηση της λειτουργίας του λιανεμπορίου ενώ στην συνέχεια το άνοιγμα των σχολείων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/03/2021