Ελλάδα

Σίγουρη η επέκταση του lockdown, αντιδράσεις για τους περιορισμούς

05.03.2021 | 16:38 Eνσωμάτωση

Το τέλος των ψευδαισθήσεων με δύο τοποθετήσεις-βόμβα φέρνουν οι ειδικοί, καθώς φαίνεται ότι το lockdown θα είναι διαρκείας.

Το μέλλον δύσκολο, ενώ θα δοκιμαστεί το σύστημα υγείας. Οι 15 μέρες δεν φτάνουν, κάτι που έλεγαν από την ώρα που ανακοινώθηκε το lockdown πολλοί. Πόσο χρειάζεται η σχετική ύφεση; Ένα μήνα και βλέπουμε.

Με αυτές τις συνθήκες και το Πάσχα μοιάζει χαμένο, τουλάχιστον όπως λένε οι ειδικοί, αν θέλουμε να κάνουμε καλοκαίρι. Την ίδια ώρα, μπάχαλο και αλαλούμ έχει προκαλέσει η επιβολή του… χιλιομετρητή στους κωδικούς για μετακίνηση εκτός σπιτιού με τους πολίτες να είναι σε απόγνωση.

Κάποιοι κάνουν τζόκινγκ στην Πατησίων που μόνο πνεύμονα οξυγόνου δεν την λες και την καρδιά τους πέτρα. Όσες οικογένειες με παιδιά που μένουν σε τσιμεντούπολη χωρίς κοντινό πάρκο χρησιμοποιούσαν τον κωδικό «6» για να μετακινηθούν με αυτοκίνητο θα πρέπει να το ξεχάσουν. Τι μπορούν να κάνουν; Να πάνε με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Αν λοιπόν κάποιος μένει πχ στον Δήμο Ταύρου δεν έχει παρά να πάρει προμήθειες, νερό και κονσέρβες και την οικογένεια του με βήμα ταχύ και σε μια ώρα και κάτι θα κάνει 6 χιλιόμετρα για να φτάσει στην παραλία του Αλίμου και να πάρει οξυγόνο. Άλλα 6 χιλιόμετρα έχει η επιστροφή. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη.

Απορίες υπάρχουν και για τον κωδικό 4, που αφορά την βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν είναι δύο άτομα στο αυτοκίνητο που πηγαίνουν να συνδράμουν και όχι ένα θα πρέπει να το αιτιολογήσουν.

Για τον κωδικό 2 και τον περιορισμό που υπάρχει στην χιλιομετρική απόσταση τα πάντα εναπόκεινται στην διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού που κάνει τον έλεγχο. Το πρόβλημα με τα σούπερ μάρκετ υπάρχουν κυρίως στις επαρχιακές πόλεις που μπορεί να απέχουν και 10 χλμ από σούπερ μάρκετ, ενώ για φαρμακείο μπορείς να μετακινηθείς και εκτός περιοχής.

Οργή και στους κρεοπώλες της Βαρβακείου που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού πλέον δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πάει να ψωνίσει εκεί.

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη δεύτερη ημέρα των μέτρων είναι άδεια και εδώ οι πολίτες θέλουν να ξεμπερδεύουν αφού η καραντίνα τους έχει κουράσει.

Τέλος, για τα κατοικίδια πάντως διευκρινίστηκε πω μπορούν να κινούνται κοντά στην κατοικία του ιδιοκτήτη τους και μετά τις 21:00.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/03/2021