Ελλάδα

Νέα ποινική δίωξη για βιασμό στο χώρο του θεάτρου

05.03.2021 | 18:38 Eνσωμάτωση

Οι καταγγελίες για βιασμούς, απειλές και εκβιασμούς παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, με τις εξομολογήσεις των μηνυτών να καθηλώνουν και τη Δικαιοσύνη να ασκεί διώξεις για να λάμψει η αλήθεια.

Η τελευταία ασκήθηκε σε βάρος γνωστού ηθοποιού μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει πριν από λίγες μέρες σε βάρος του ο Δημήτρης Άνθης.

Ο 38χρονος ηθοποιός υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον συνάδελφό του πριν από 15 χρόνια. Αποφάσισε να μιλήσει όταν άρχισαν να ανοίγουν στόματα που έμεναν κλειστά για χρόνια και πλέον ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου, που όπως λέει, κατέστρεψε τη ζωή του.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται πλέον στον ανακριτή, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Μέχρι στιγμής ο πρωταγωνιστής που κατηγορείται, υποστηρίζει ότι συνευρέθηκε ερωτικά με τη συγκατάθεση του μηνυτή του.

Αίσθηση τις τελευταίες ώρες προκαλεί η εξομολόγηση του Σπύρου Γραμμένου. Ο συνθέτης και μουσικός κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από οικογενειακό φίλο στα 13 του χρόνια το καλοκαίρι του 1993. «Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος. Όταν ήμουν δεκατριών χρονών με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο, με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι…» ανέφερε ο Σπύρος Γραμμένος, τονίζοντας ότι με τη βοήθεια ψυχολόγου κατάφερε να απαλλαγεί από ένα βάρος που κρατούσε 30 χρόνια.

«Όταν το είπα στη μάνα μου, μου έφυγε ένα βάρος τριάντα χρόνων και είχα ένα βάρος 30 χρόνια. Είχα ένα τεράστιο μυστικό, ένα πράγμα που νόμιζα ότι είναι τίποτα ότι ένας άνθρωπος του οποίου το μέγεθος και έκανε κάτι που δεν είχα ξανακάνει δεν ήθελα να το κάνω» πρόσθεσε.

Για χρόνια όπως λέει, αισθανόταν ενοχές που τον βασάνιζαν, αλλά πλέον δεν φοβάται και ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη να τιμωρηθεί παραδειγματικά εκείνος που σημάδεψε και κατέστρεψε τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής του.

Οι καταγγελίες συνεχίζονται και πλέον τον λόγο στις περισσότερες περιπτώσεις έχει η Δικαιοσύνη που καλείται να φτάσει στην άκρη του νήματος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/03/2021