Ελλάδα

«Μάχη» στα νοσοκομεία – Εφιαλτικές προβλέψεις για 100 νεκρούς τη μέρα

05.03.2021 | 16:58 Eνσωμάτωση

Προβλέψεις σοκ. Προειδοποίηση για δεκάδες θανάτους. Συναγερμός πριν την έρηξη από υτπυς ειδικούς. Σε 24 ωρες 35 ασθενείς κατέληξαν, οι ειδικούς προβλεπουν ότι σύντομα ο αριθμός τους θα τριπλασιαστεί...

Ήταν ίσως η πιο δύσκολη νύχτα για το σύστημα υγείας. Οι μεταλλάξεις κάνουν την δουλειά τους. Η απροσεξία και ο συνωστσιμός βάζουν τα δυνατά τους. Και οι εφημερίες που ξεκινάνε δύσκολα μετατρέπονται γρήγορα σε εφιάλτη.

Δεν έτυχε. Δεν ήταν η εξαίρεση. Οι ασθενείς πάνε κατά δεκάδες, κατά εκατοντάδφες στα νοσοκομεία. Όταν πια ο κορωνοίος τους έχει καταβάλει. Όταν δεν τους κρατάνε τα πόδια τους. Μόνο που τα νοσοκομεία είναι πλέον πολύ πάνω από τα όρια τους.

Οι ήρωες με τις λευκές μπλουζες. Οι γιατροί. Και οι νποσηλευτές από κοντά. Ξεπερνούν κάθε μέρα τα όρια τους αλλά το σύστημα έχει αντοχές που καμία ανθρώπινη θυσία δεν μπορεί να μεγαλώσει. Το Λαϊκό ξέμεινε από κρεβάτια.

«Οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις δυνατότητες του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα 15 ασθενείς με αυξημένες ανάγκες οξυγόνου να νοσηλευτούν σε ράντζα με μία φιάλη οξυγόνου δίπλα τους, που όπως καταλαβαίνετε έχει πεπερασμένες δυνατότητες».

Σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 3.223 ασθενείς με κοροναϊού, οι μισοί, 1.581, βρίσκονται Στην Αττική. Οι υπόλοιποι στην Περιφέρεια που το σύστημα υγείας έχει ακόμα λογότερους πόρους. Η Θεσσαλονίκη φοβάται τα χειρότερα τώρα που ξαναμπήκε στα κόκκινα.

Στην Πάτρα οι αριθμοί ζαλίζουν. Δεν είναι μόνο οι ενήλικες που νοσηλέονται μαζικά αλλά και τα παιδιά. Και εδώ την ζημιά κάνουν οι μεταλάξεις.

Όσο για την Κρήτη. Εδώ η κατάσταση κάθε μέρα γίνεται και πιο ανησυχητικη στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν 34 νέες μολύνσεις, στα Χανιά 19, στο Ρέθυμνο 15 και στο Λασίθι 1. Στο Βενιζέλιο μετά τον εντοπισμό 7 κρουσμάτων κορωνοϊού σε 5 ασθενείς και 2 νοσηλεύτριες στην Αιματολογική κλινική του νοσοκομείου.

Η διοίκηση αποφάσισε μέχρι στις 11 Μαρτίου να μην γίνει καμία εισαγωγή ασθενούς στην αιματολογική Συναγερμός σήμανε στο χωριό των Κουνάβων, έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων κορoνοϊού σε μαθητές δημοτικού. και μια δασκάλα.

Πανελλαδικά οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 449, καταγράφοντας σταθερά αύξηση στις τελευταίες δέκα ημέρες.

Σκηνικό «πολέμου» στον Ευαγγελισμό

Τρία με τέσσερα ασθενοφόρα μπαίνουν στο Ευαγγελισμό κάθε πέντε λεπτά. Τα περιστατικά έρχονται το ένα μετά το άλλο, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ύποπτα κρούσματα.

Να θυμίσουμε ότι το ρεκόρ εισαγωγών είναι το 63 φαίνεται ότι σήμερα θα μετρήσουμε  80 με 100 άτομα στην εφημερία. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις των γιατρών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο υγείας έστειλε κατεπείγον έγγραφο στις ιδιωτικές κλινικές λέγοντάς τους πόσα κρεβάτια μπορείτε να μου διαθέσετε.

Η εφημερία ξεκίνησε 14:30 και 14:37 ήταν μεσα πέντε ασθενοφόρα στην πλευρά των Covid περιστατικών. Αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Το ένα ασθενοφόρο πίσω από το άλλο…

Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι Φωκίδα και Ανώγεια Κρήτης οδεύουν προς το βαθύ κόκκινο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/03/2021