Ελλάδα

Αλαλούμ και σύγχυση για τον κωδικό 6 και την άθληση

05.03.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Υπάρχει πολύ μεγάλη σύγχυση με τους κωδικούς μετακίνησης, το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Μέχρι πόσα χιλιόμετρα μπορούμε να απομακρυνθούμε από το σπίτι με τα πόδια, πόσα με το αυτοκίνητο και με ποιους κωδικούς.

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοιού έχουμε χαθεί στο μέτρημα. Κρουσμάτων, lockdown,στιγμών που χάνουμε με αγαπημένους ανθρώπους .

Στο νέο lockdown μετράμε πλέον και τα βήματα μας. Πρέπει να περιοριστούμε για να προλάβουμε τα χειρότερα μέσα στο δήμο της κατοικίας μας ή να μετρήσουμε τα χιλιόμετρα για να μην υπερβαίνουν τα 2 σπο το σπίτι μας.

Μια κοντινή βόλτα με αποστάσεις και μάσκες πάντως μπορεί να συνδυαστεί με τον κωδικό 2 και να ενισχύσει σημαντικά την καλή διάθεση, απαραίτητη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στα δυο χιλιόμετρα πρέπει να περιοριστεί και το αγαπημένο άλογο της κηφισιάς η γνωστή Άννα. Ο μιχαλης ο αμαξάς ζητά την κατανόηση των πελατών του.

Στο μέτρημα όμως χάνονται και οι έξι κωδικοί των μετακινήσεων. Μετά τους πιο δημοφιλείς που είναι ο 2 για τις αγορές μας και ο 6 για τη σωματική άσκηση και την βόλτα με κατοικίδιο, οι υπόλοιποι κωδικοί παραμένουν για κάποιους ένα μυστήριο.

Και για τους πιο τυχερούς δεν υπάρχουν καν κωδικοί. Μόνο καλοί σύζυγοι!

Έσβησαν τα φώτα, κατεβασαν τα ρολά βγήκαν στο δρομο οι έμποροι στη Βαρβάκειο αγορά διαμαρτυρόμενοι για τα νέα «έξυπνα» μέτρα και το παρατεταμένο lockdown, ενόψει και της Καθαράς Δευτέρας.

Οι έμποροι ζητούν να πάρει η κυβέρνηση πίσω το μέτρο των 2 χιλιομέτρων και την απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης καταγγέλλοντας εξόντωση του κλάδου τους.

Με την απεριόριστη ελευθερία μετακίνησης πάντως στον κωδικό 6 μόνο για πεζούς ή με ποδήλατο κάποιοι θα αναδειχθούν σε δρομείς αντοχής ίσως και ταχύτητας σε αυτο το νεο lockdown.

Οι έλεγχοι τα επόμενα 24ωρα θα ειναι εντατικοί κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής αλλά και χώρους πρασίνου ώστε να εντοπιστούν οι τολμηροί που θα επιχειρήσουν παράνομη βόλτα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/03/2021