Υγεία

Ο κορωνοϊός γονατίζει τα νοσοκομεία

04.03.2021 | 17:15

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας, δίνουν μάχη με τις ίδιες τους τις αντοχές. 

Oι ήρωες γιατροί που παλεύουν καθημερινά να θεραπεύσουν εκατοντάδες ασθενείς Covid, βάζοντας σε κίνδυνο την δική τους υγεία αλλά και των οικογενειών της.

«Έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας» λέει με απόγνωση η επικουρική γιατρός του «Σωτηρία», Αλεξία Αλεξίκου που έχει να περάσει ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένεια της πάνω από ένα χρόνο.

Η νοσηλευτήρια του «Αγ. Σάββα» Ιουλία Καλαμπούκη δεν θυμάται από πότε έχει να ρεπό, ενώ τα παιδιά της αναγκάζονται να κάθονται στο σπίτι μόνα τους, αφού εκείνη είναι όλη ημέρα στη δουλειά.

Με δυο μικρά παιδιά στο σπίτι, η Αλεξία Αλεξίκου, πρέπει να φροντίζει παράλληλα και τις κόρες προσέχοντας μην τους μεταδώσει τον ιο. Η ανησυχία της όπως λέει δεν καταλαγιάζει ποτέ.

«Πέθανε δίπλα μου ο συνάδελφός μου»

 

Οι ιστορίες τους από τις μονάδες COVID των νοσοκομείων πολλές. Καθώς τις διηγούνται βουρκώνουν, ενώ η φωνή τους λυγίζει όταν βλέπουν στον κρεβάτι των ασθενών να πεθαίνουν οι συνάδελφοί του που νόσησαν την ώρα του καθήκοντος.

Κάθε ημέρα ένας αγώνας. Κάθε ημέρα ζουν με την αγωνία μην νοσήσουν κορωνοϊό, ενώ δείχνουν στην κάμερα τα χέρια τους που έχουν σκάσει από τα αντισυπτικα και τα γάντια

Κάθε γιατρός εκτός από την δική του ιστορία, κουβαλάει και τις ιστορίες των ασθενών του και η πραγματικότητα είναι ότι όσο λόγια και να ειπωθούν, την τεράστια προσφορά τους στην περίθαλψη των ασθενών κόβιντ δεν θα την μάθουμε ποτέ.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 04/03/2021

Υγεία